Trump’tan ABD İstihbaratına tepki: Pasif ve saflar

Trump’tan ABD İstihbaratına tepki: Pasif ve saflar

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin istihbarat yetkililerinin İran konusunda yaptığı olumlu değerlendirmelere tepki göstererek, " Pasif ve saflar. Belki de istihbaratçılar yeniden okula dönmeli.” sözleriyle eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin istihbarat yetkililerinin Senato’da katıldıkları oturumda İran ve Kuzey Kore konusunda dile getirdikleri görüşlere karşı çıktı. Trump, İran’ın ABD’nin çekildiği nükleer anlaşmaya şu an için uyduğunu belirten istihbarat yetkililerine tepki gösterdi.

Trump, “İstihbarat camiası iş İran kaynaklı tehlikelere gelince aşırı derecede pasif ve naif oluyorlar gibi görünüyor. Haksızlar. Ben başkan olduğumda İran bütün Ortadoğu’da ve o bölgenin de ötesinde sorunlara yol açıyordu. Berbat nükleer anlaşma sonlandığından bu yana, artık çok farklılar ama potansiyel bir tehlike ve çatışma kaynağı... Füze denemesi yapıyorlar (Geçen hafta) ve uçurumun kenarına iyice yaklaşmış durumdalar. İran’a dikkat edin. Belki de istihbaratçılar yeniden okula dönmeli.” sözleriyle eleştirdi.

CIA Başkanı Gina Haspel ve Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats oturum sırasında İran konusunda yaptıkları değerlendirmede İran’ın şu an için ABD’nin çekildiği nükleer anlaşmaya uyduğunu dile getirmiş, Gina Haspel "Şu an için teknik olarak anlaşmaya uyuyorlar ancak kendi aralarında anlaşmadan sağlamayı umdukları faydayı alamadıkları için bunu aralarında tartıştıklarını görüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler