Trump'tan Meksika'ya sınırı kapatma tehdidi

Trump'tan Meksika'ya sınırı kapatma tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'nın yasa dışı göçleri engellememesi durumunda iki ülke arasındaki sınırı kapatacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'nın yasa dışı göçleri engellememesi durumunda gelecek hafta itibariyle iki ülke arasındaki sınırı veya sınırın büyük bir bölümünü kapatacağını söyledi.

Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, Meksika'nın, ABD sayesinde yılda 100 milyar dolar gelir elde ettiğini dile ve getirdi ve göç yasalarının değiştirilmesini istedi.

Trump, "Meksika, eğer ABD'nin güney sınırı üzerinden gelen yasa dışı göçü derhal durdurmazsa sınırı ya da sınırın büyük bir kısmını gelecek hafta kapatacağım." dedi.

Ülkesine yasa dışı göçleri engellemek için daha önce Meksika sınırına duvar inşa etmeyi planlayan Trump, gerekli ödeneği federal bütçeden alamayınca bu alandaki faaliyetlere kaynak aktarmak için Şubat ayında "ulusal acil durum" ilan etmişti.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ise daha önceden yaptığı konuşmada, ortada bir sorun olduğunu kabullenmiş, ancak sorunun kaynağının kendileri olmadığını dile getirmişti. Obrador, ülkesinin bir transit ülke haline geldiğini ve bunun ellerinde olmayan bir durum olduğunu savunmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.