Trump’tan Pelosi’ye: Bu bir darbe girişimi

Trump’tan Pelosi’ye: Bu bir darbe girişimi

ABD Başkanı Donald Trump, kendisi hakkında bugün yapılacak azil oylaması öncesinde, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye mektup yazarak "Bu, hukuk dışı partizan bir darbe girişimi. Tarih sizi yargılayacak.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi’ye gönderdiği mektupta, hakkındaki azil maddelerini "samimiyetsiz, mesnetsiz, tehlikeli ve mantık dışı" olarak niteleyerek süreci protesto ettiğini belirtti.

Trump, mektupta "Hiçbir geçerliliği olmayan azil sürecini devam ettirerek görev yemininize ihanet ediyor, anayasaya bağlılığınızı kırıyor ve Amerikan demokrasisine savaş açıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Trump’ın "görevi kötüye kullanmak" ve "Kongre’nin işleyişini engellemek" suçlamalarıyla itham edilmesine ilişkin oylamanın bugün yapılması bekleniyor. Bu oylamanın ardından Trump, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’da yargılanacak.

Trump’ın görevden alınması için Senato’nun üçte ikisinin onayı gerekiyor. Bu da Cumhuriyetçi Parti’nin Senato’daki oylamada 20 fire vermesi gerektiği anlamına geliyor. O nedenle Senato’dan Trump’ın görevden alınması yönünde bir karar çıkması beklenmiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler