Trump'tan PKK ve DAEŞ kıyası

Trump'tan PKK ve DAEŞ kıyası

ABD Başkanı Trump, "PKK’ya bakın. IŞİD PKK’ya saygı duyuyor. Çünkü onlardan daha sertler. PKK, IŞİD’den daha kötü." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'yla yaptığı ortak basın toplantısına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin "Erdoğan’ın Suriye operasyonu kararına şaşırdınız mı?" sorusuna Trump,  "Hayır, karar beni şaşırtmadı. Bunu uzun süredir yapmak istiyordu. Biz neden Suriye toprağını koruyoruz? Esed bizim dostumuz değil. Kürtler de melek değil." ifadelerini kullandı.

DAEŞ ve PKK'yi kıyaslayan Trump, "PKK’ya bakın. DAEŞ PKK’ya saygı duyuyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü onlardan daha sertler. Kimse bunu söylemek istemiyor ama biz Kürtleri melekmiş gibi gösteriyoruz. Dünyanın parasını ödedik onlara. Tamam, harika bizimle savaştılar ama büyük bir servet ödedik. Kürtlerin bir parçası olan PKK, DAEŞ'ten terör konusunda daha kötü. Muhtemelen daha büyük bir tehdit. Yarı-karmaşık bir sorun. Zekiyseniz çok karmaşık değil."  ifadelerini kullandı.

"Pence’in ziyaretinden sonuç çıkmazsa yaptırımlar yıkıcı olur"

Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ve ABD heyetinin Türkiye’de yapacakları temaslar için "Başarılı olacağını düşünüyorum. Eğer olumlu sonuç çıkmazsa Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlar yıkıcı olacak." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler