Trump'tan Türkiye'ye yönelik yaptırımlara ilişkin açıklama

Trump'tan Türkiye'ye yönelik yaptırımlara ilişkin açıklama

​ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD ve Türkiye arasında varılan mutabakat sonrası harekatın durdurulduğunu belirten Trump, "Türkiye'ye 14 Ekim'de getirilen yaptırımların kaldırılması için Hazine Bakanlığına talimat verdim." dedi.

Suriye-Türkiye sınırındaki ateşkesin korunduğunu ve kalıcı hale getirildiğini belirten Trump, yaklaşık 32 kilometrelik güvenli bölge oluşturulduğu ifade etti.

"ABD için zafere giden bir yolu seçiyorum. Anlaşmamız sayesinde birçok hayat kurtardık." diyen Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi bir ilişkilerini olduğu, yakın zamanda bir araya gelebileceklerini söyledi.

ABD Hazine Bakanlığından açıklama

Trump'ın bu açıklamalarında kısa bir süre sonra ABD Hazine Bakanlığı da yazılı bir açıklama yaparak Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı nedeniyle uygulanan yaptırımların kaldırıldığını bildirdi.

Yaptırımlar kaldırılmasaydı Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin yaptırım listesine alınacaktı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.