"Trump'un kararı ayaklarımızın altındaki bir hükümden ibarettir"

"Trump'un kararı ayaklarımızın altındaki bir hükümden ibarettir"

Kayseri'deki "Mekke ve Kudüs Fethi Gecesi" etkinliğinde konuşan Hamas Dışişleri Sorumlusu Sami Ebu Zuhri, Trump'un kararı ayaklarımızın altındaki bir hükümden ibarettir. Trump'un değeri de giydiğimiz ayakkabıdan ibarettir." dedi.

Kayseri'de "Mekke ve Kudüs Fethi Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi tarafından Kocasinan Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Etkinlik, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Kayseri Şube Başkanı Vahit Kip'in selamlama konuşması ile devam etti.

Siyonist işgalin en büyük sebebinin İslam coğrafyasının parçalanmışlığı olduğunu vurgulayan Kip, şöyle konuştu: "Etrafı bereketli kılınmış bir peygamberler şehirdir Kudüs. İstanbul'u, Diyarbakır'ı Kudüs'ü ve Mekke'yi birbirine bağlayan ruh, fetih ruhudur. Bugün ve yüzyıldır Kudüs işgal altındadır. Bu işgalin devam edişi canımızı sıkıyor. Bu işgalin en büyük sebebi, İslam coğrafyasının parçalanmışlığıdır. Bu parçalanmışlık üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırmaktadır. Genç nesil mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetihle işgali birbirinden ayırt etmeli, fetih aşkı ile yanmalı, yakmalıdır."

Yoğun bir katılımın olduğu gözlemlenen etkinlikte sık sık siyonist işgalciler ve Amerika'ya lanet sloganları atıldı ve tekbirler getirildi.

"Trump'un kararı ayaklarımızın altındaki bir hükümden ibarettir"

Programa onur konuğu olarak Hamas Dışişleri Sorumlusu Sami Ebu Zuhri, konuşmacı olarak katıldı. Trump'un sözünün hiçbir ehemmiyeti olmadığını belirten Zuhri, Kudüs'ün Müslümanların olduğunu vurguladı.

Zuhri, "Ben şunu görüyorum. Buradaki gençler Furkan Doğan gibi şehit olmaya adaydır. Trump diyor ki Kudüs israilin başkentidir. Biz burada bunu görüyoruz ki Trump'un sözünün hiçbir ehemmiyeti yoktur. Kudüs Müslümanlarındır. Nasıl ki Kudüs Filistinlilerin ise aynı zamanda Türkiye'nin de toprağıdır. Amerika ne yapar yapsın Kudüs Müslümanların olarak kalacaktır. Trump'un kararı ayaklarımızın altındaki bir hükümden ibarettir. Trump'un değeri de giydiğimiz ayakkabıdan ibarettir. Daha önce Trump gibi insanlar Kudüs'ü eline almışlardı ama içlerimizde bir Selâhaddin'i Eyyubi çıktı ve Kudüs'ü fethetti. Biz yeniden sizlerle birlikte tüm dünyadaki Müslümanlarla birlikte Kudüs'ü yeniden fethedeceğiz. Nasıl Selahaddin Kudüs'ü o insanlarda kurtardıysa bizler de Kudüs'e sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Etkinlik, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin konuştuğu bir sinevizyon gösteriminin ardından, Kudüs temalı ezgilerin seslendirilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe Kayseri'de bulunan siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.