Tunceli Valiliğinden HDP'li vekilin aracının durdurulmasıyla ilgili açıklama

Tunceli Valiliğinden HDP'li vekilin aracının durdurulmasıyla ilgili açıklama

Tunceli'de yol kontrol noktasındaki güvenlik güçleri, HDP Tunceli Milletvekili Önlü'nün görevlerini yerine getirmelerine engel olduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu ve konu hakkında soruşturma başlatıldı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Tunceli-Erzincan karayolu Sütlüce yol kontrol ve arama noktasında 10 Haziran'da güvenlik güçlerinin HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'ye ait aracı, içinde milletvekili olmadığı anda durdurarak kontrol etmek istediği belirtildi.

Açıklamada, "Araçta milletvekili Alican Önlü’nün eşi olduğunu beyan eden şahıs kimlik göstermek istememiş, güvenlik güçlerimizin görevlerini yerine getirmelerini, usulüne göre arama yapmalarını engellemeye çalışmış ve aracın milletvekili aracı olduğunu söyleyerek aranamayacağı gibi sözler söylemiştir. Bahse konu araç güvenlik güçlerimizce gözle kontrol yapılarak bölgeden ayrılmasına izin verilmiştir. Yol kontrol ve uygulama noktasından ayrılırken ‘ben milletvekili eşiyim, benim aracımı kontrol etmek ve bana kimlik sormak ne demek burada bekleyin siz göreceksiniz’ gibi söylemlerde bulunarak bölgeden ayrılmıştır." denildi.

Daha sonra yol kontrol noktasına HDP Milletvekili Alican Önlü'nün geldiği belirtilen açıklamada, "Bahse konu yol kontrol noktasında bulunan güvenlik güçlerimiz görevlerini yerine getirmelerinin engellendiği yönünde şikayette bulunmuş ve konu hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler