Tunceli’de bazı bölgeler geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Tunceli’de bazı bölgeler geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

​PKK operasyonları kapsamında Tunceli Merkez, Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye İlçe sınırları içerisindeki 29 ayrı bölge 16 Ocak 2021'e kadar geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Konuya ilişkin Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan, Tunceli Merkez, Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye İlçe sınırları içerisindeki 29 ayrı bölgede 01 Ocak 2021-16 Ocak 2021 tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir." denildi.

Geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgeler şu şekilde sıralandı:

"Merkeze bağlı Bali ve Kutu dereleri, Baylık Köyü, Çığırlı Yaylası; Karameşe, Tapan Tepe ve Vezgür Tepe, Kurutlu ve Yakacık Mahalle bölgeleri. Hozat ilçesine bağlı Ali Boğazı, Kıran Deresi, Beyazdağ Bölgesi. Ovacık ilçesine bağlı Balkayalar, Ali Geçiti Sırtı, Karadere, Eroğlu ve Eğerci mahalleleri; Gayretbaba, Sincikdağı, Kınıkan ve Mahmutkömü tepeleri, Gölanyaylası, Aslıca Köyü, Doğanca Mahallesi Aktaş ve Maden dereleri. Nazimiye ilçesine bağlı Hanköy Mahallesi, Tavuklu Mahallesi, Doğantaş Köyü, Dokuzkayalar bölgeleri ile Pülümür ilçesine bağlı Kızılmescit ve Altınhüseyin Köyü Bölgesi."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler