Tunceli’de İHA ile yapılan operasyonda 2 PKK’li öldürüldü

Tunceli’de İHA ile yapılan operasyonda 2 PKK’li öldürüldü

Tunceli’de PKK’lilere yönelik silahlı insansız hava aracı (İHA) ile yapılan operasyonda 2 PKK’li öldürülürken, 2 PKK’li yaralı olarak yakalandı.

Tunceli-Pülümür karayolu Bilgili Mahallesi’nde PKK’lilere yönelik silahlı insansız hava aracı (İHA) ile yapılan operasyonda 2 PKK’li öldürülürken 2 PKK’li yaralandı. Operasyonda ayrıca çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca planlanan operasyonlar kapsamında, 13 Haziran 2017 tarihinde Tunceli-Pülümür karayolu Bilgili Mahallesi mevkiinde keşif/gözetleme maksadıyla bölgede bulunan silahlı İHA tarafından 5 kişilik terörist gruba ait ısı kaynağı tespit edilmiş ve tespit edilen ısı kaynağına İHA ile atış yapılmıştır. Yapılan atış neticesinde kurye/işbirlikçi olduğu değerlendirilen 2 şahıs yaralı olarak ele geçirilmiştir. Bölgede devam eden operasyonlar ve arama/tarama faaliyetlerinde; Silahlı İHA ile atış yapılan bölgede 2 terörist (1 erkek 1 bayan) ölü olarak ele geçirilmiştir.” denildi.

Operasyonda 3 mutfak tüpü içerisine yerleştirilmiş 150 kg ağırlığında alüminyum tozu ve amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bir EYP ve önceden tuzaklanmış patlatılmaya hazır vaziyette 4 mayın/EYP düzeneği ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen bir adet EYP düzeneğinin bulunduğu yerde imha edildiği, bulunan diğer 4 EYP düzeneğinin daha sonra imha edileceği bildirildi.

Ayrıca PKK’lilere ait 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 8 kalaşnikof şarjörü, 157 adet fişek, 3 adet el bombası, bir el telsizi, 2 pil bloğu, 4 adet 200 TL’lik banknot ve 12 çuval 50 kilogramlık un da ele geçirildiği belirtildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.