Tunceli’deki operasyonda bir PKK’li öldürüldü

Tunceli’deki operasyonda bir PKK’li öldürüldü

Tunceli Valiliği, Pülümür ilçesi kırsalında PKK’ye yönelik düzenlenen operasyon sırasında çıkan çatışmada, bir PKK’linin öldürüldüğünü, bir PKK’liinin yaralı olarak yakalandığını ve 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Tunceli Valiliği’inden yapılan açıklamada, 11 Şubat Cumartesi günü Pülümür ilçesi kırsalında PKK’ye yönelik düzenlenen operasyon sırasında çıkan çatışmada, bir PKK’linin öldürüldüğü, bir PKK’liinin yaralı olarak yakalandığı ve 4 askerin de yaralandığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, “Pülümür ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlar ile bir grup terör örgütü mensubu arasında sıcak temas sağlanmış ve çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışma ve sonrasında devam eden arama/tarama faaliyeti esnasında 4 kahraman askerimiz hafif şekilde yaralanmış, bir terörist ölü bir terörist ise yaralı olarak ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamada, meydana gelen olay sonrası bölgede yapılan arama/tarama faaliyetlerinde PKK’ye ait çok sayıda gıda ve yaşamsal malzeme ele geçirildiği, ele geçirilen malzemelerin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile imha edildiği ifade edildi. (İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.