Tunceli'deki PKK operasyonlarının bilançosu açıklandı

Tunceli'deki PKK operasyonlarının bilançosu açıklandı

Tunceli Valiliği, son 3 günde Aliboğazı ile Kızılmescit bölgesinde yürütülen operasyonlarda çıkan çatışmada 15 PKK'linin öldürüldüğünü, 12 PKK'linin teslim olduğunu, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini açıkladı.

Tunceli Valiliği, son 3 günde Aliboğazı ile Kızılmescit bölgesinde yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Buna göre, Hozat 51'Motorlu Piyade Tugay Komutanlığının sevk ve idaresinde Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekât birliklerince ilimiz Aliboğazı Bölgesinde PKK'ye yönelik operasyon kapsamında, 27 Nisan 2017 tarihinde PKK'lilerle sıcak temas sağlandığı ve çıkan çatışmada 2 PKK'li öldürüldü, 2'si yaralı 8 PKK'li teslim oldu.

28 Nisan 2017 tarihinde Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde ise yine Aliboğazı bölgesinde PKK'lilerin barındığı iki ayrı sığınak tespit edilerek sığınakların çevresi asker tarafından kuşatıldı. Çıkan çatışmada 6 PKK'li öldürüldü, 4 PKK'li de teslim oldu.

Aliboğazı bölgesinde devam eden arama/tarama faaliyetleri neticesinde 9 adet kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, bir adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet el bombası, 4 adet roketatar sevk fişeği, 438 adet kalaşnikof fişeği, 37) adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 2 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 38 adet kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ile çok sayıda yaşamsal malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Sonuç olarak Aliboğazı bölgesinde yapılan operasyonlarda 8 PKK'li öldürülürken 2’si yaralı olmak üzere 12 PKK'li teslim oldu.

Operasyonların bir diğer adresi Pülümür ilçesi Kızılmescit bölgesinde 26 Nisan'da  yapılan operasyonlarda ise 7 PKK'li öldürüldü.

Böylece Tunceli'de son üç günde yapılan operasyonlarda 15 PKK'li öldürülürken 12 PKK'li teslim oldu. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.