Türkiye Düşünce Platformundan Diyanet'e çağrı

Türkiye Düşünce Platformundan Diyanet'e çağrı

Türkiye Düşünce Platformu Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Coronavirus ile ilgili durum değerlendirmesi yaptıktan sonra Diyanet işleri Başkanlığına 5 maddelik çağrıda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığına önemli tavsiyelerde bulunan Türkiye Düşünce Platformu (TÜDP), Müslüman ülkelerin dini önderlerine mesaj gönderebileceği, bütün dünyadaki Müslümanlara çağrı yapılarak, sembolik anlamda Diyanet İşleri Başkanının imametinde bir hutbe okunabileceği ve bu hutbenin tüm dünya dillerinde 24 saat yayınlanmasının sağlanabileceğini belirtildi. İstişare kurulu tüm Müslümanları da tövbe etmeye davet etti.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Abdurrahman Dilipak, Erol Yarar, Taşkın Koçak, Prof. Dr. Ahmet Akın, Abdullah Yıldız, Ahmet Bulut ve Ramazan Kayan'ın bulunduğu Türkiye Düşünce Platformu Yüksek İstişare Kurulunun Diyanet'e yaptığı çağrı şöyle;

"Türkiye Düşünce Platformu Koordinatörü Taşkın Koçak bugün TÜDP 'İlim heyeti, Yüksek İstişare Kurulu 'ile ' Namaz Platformu' ve 'Cami Platformu' ile yaptığı istişarenin ardından, Kovid 19 süreci ile ilgili olarak durum değerlendirmesi yaptıktan sonra, Diyanet İşleri Başkanlığına aşağıdaki çağrıyı yapma kararı aldı:

'Kovid 19' ile ilgili ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler karşısında TÜDP

'İlim heyeti, Yüksek İstişare Kurulu' ile 'Namaz Platformu' ve 'Cami Platformu' olarak Diyanet İşleri Başkanlığımıza aşağıdaki hususları bildirme kararı almış bulunuyoruz.

1-Bu süreçte 'Necaset’ten taharet' yanında 'Hades’ten taharet' konusunda, ahlakımızı da temizlememiz gerekiyor. Bedeni kirler, esasen ahlaki zaaflarımızın eseridir. Bir bakıma günahların tabiata ve insan hayatına yansımasıdır.

1.1-Bu konuda, Allah’ın yardımının bize ulaşmasını engelleyen günahlarımız ile ilgili sanal ortamda örgütlenerek, bütün inananları toplu 'tevbe'ye davet ediyoruz. Zira biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir. Bu çerçevede kendi aramızda bu bir helalleşme vesilesine ve manevi borçların ödenmesine çağrı olacaktır.

1.2-Sembolik anlamda temsili bir dua merasimi yapılabilir ve bu internetten ve TV’lerden yayınlanabilir. Burada gündemle ilgili bir Hutbe de okunabilir.

1.3-Bir sonraki hafta Cuma günü, bütün dünyadaki Müslümanlara çağrı yapılarak, sembolik anlamda Diyanet İşleri Başkanının imametinde bir hutbe okunabilir. Bu hutbe tüm dünya dillerinde 24 saat dönebilir. Herkes Cuma günü namaz öncesi filmi izleyip daha sonra öğle namazı kılabilir.

2-Müslümanlar kardeştir. Diyanet İşleri Başkanı, dünyadaki Müslüman ülkelerin dini önderleri ve diğer ülkelerdeki Müslüman cemaati temsilcilerine mesaj gönderebilir.

3-Biz Âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Diyanet İşleri Başkanı bu anlamda dünyadaki bütün dini liderlere mesaj gönderebilir.

4-Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 7 Nisan’da (Dünya Sağlık Günü) yayınlanacak bir bildiri ile bütün dünyadaki erdemli insanlara bugün ve gelecek için bir çağrı yapılabilir. Doktorlar, hemşirelere, sağlıkçılara teşekkür edilebilir.

5-Dünya Kitap Günü / Dünya Müslümanlarına Şifa ayetleri okuma ve tefsiri için 24 saat sürecek 60 dakikalık çok dilli bir sohbet ve bildiri ile İnsanların Vahye şahitliği ve Risalet'in örnekliği için çağrı yapılabilir. Hz. Muhammed ile birlikte Hz. İsa, Hz. Musa, Hz. Davud’un (sav) hayatından örnekler verebiliriz. 28 Nisan - 4 Mayıs Kardeşlik Haftasında da bütün dünyada sanal el ele bir insanlık zinciri düzenleyebiliriz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler