Türkiye genelinde gayrimenkul piyasasında fiyatlar ciddi artış gösterdi

Türkiye genelinde gayrimenkul piyasasında fiyatlar ciddi artış gösterdi

Türkiye’de gayrimenkul piyasasında fiyatlar 2019 yılına göre ciddi bir artış gösterdi. Verilere göre, Gaziantep Türkiye geneline göre en çok değer artışı olan şehir oldu.

Türkiye genelinde gayrimenkul piyasasında fiyatlar ciddi artış gösterdi. Verilere göre Ekim ayında en yüksek değer artışı görülen ilk 5 şehir; Gaziantep yüzde 63,19, Antalya yüzde 43,30, Eskişehir yüzde 43,30, Çorum yüzde 36,43 ve Sakarya yüzde 36,07 şeklinde sıralandı.

Türkiye geneli, bölgelere ayrılıp incelendiğinde ise Marmara’nın Güneyi, Ege Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gelişmekte olan şehirlere yatırım ve ilginin arttığı görülüyor. Bu ilginin en önemli 3 ana sebebi şöyle sıralanıyor:

-belediye hizmetlerinden daha çok faydalanma ihtiyacı,

-trafikte daha az zaman harcama isteği,

-yeşil ve bahçe alanı geniş olan gayrimenkulleri tercih etme.

Belediye hizmetleriyle ilgili olarak altyapı, temizlik, çöp alım hizmetleri ve içilebilir temiz su ihtiyacı ağır basıyor. Bu hizmetlerin, listeye giren ilk 5 şehirde, büyük şehirlere göre daha kolay erişilebilir olduğu, personel ve belediye yatırım bütçelerinin şehrin nüfusuna göre daha tatminkâr olduğu belirtiliyor.

Daha önce yapılan imar planları sonucunda, şehirde yeterli çöp toplama sahalarının ve su havzalarının oluşturulduğu ve uzun yıllar şehrin ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip olduğu tespitler arasında yer alıyor.

Şehirlerde barınmadan sonra gelen en önemli sorun trafik sorunu. Her geçen gün artan trafik yoğunluğu nedeniyle, özellikle büyük şehirlerde, yolların araç kapasite yetersizliğinin neden olduğu göze çarpıyor. İlk 5 şehre bakıldığında imar planlarında yol, park ve yaya kaldırımların 50 yıllık ihtiyacı daha karşılayabilecek durumda olduğu verilere göre görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler