Türkiye uluslararası bir manipülasyonun konusudur

Türkiye uluslararası bir manipülasyonun konusudur

DESOB yönetimi ve esnafla görüşen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'de uluslararası bir manipülasyonun söz konusu olduğunu belirtti.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) toplantı salonunda kentteki kurum müdürleri, DESOB yönetimi ve üyeleriyle çalışma ve değerlendirme toplantısı yaptı.

DESOB Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ebedinoğlu'nun konuşmasının ardından Güzeloğlu, katılımcılara hitap etti.

Esnafın çalışması, ticaret yapması ve huzur içinde evine gidip, günü tamamlamasının en büyük amaçları olduğunu belirten Güzeloğlu, kent esnafının, 17 ilçede 100 bine yakın istihdamı gerçekleştirdiğini söyledi.

Güzeloğlu, "Biliyorsunuz, Türkiye bir ekonomik kuşatılmışlığın, bir ekonomik saldırının ve doğrudan varlık değerlerini yok etmeyi amaçlayan uluslararası bir manipülasyonun konusudur. Tam bağımsızlık ekonomik bağımsızlıkla mümkündür. Bizim bu konuda ne geri duracak ne de bu baskılara boyun eğecek hiçbir duruşumuz olmaz. Onurundan vermeyen, asla taviz kabul etmeyen bir duruşu sergiliyoruz. Şu anda Türkiye ekonomisinin kuşatılmışlığında en büyük gücümüz, yine buradaki gibi birlik ve beraberliğimiz. Bu olduğu müddetçe bu yapılanlar, geçmişte sergilenen her düzeydeki ihanet odakları ve iş birlikçilerinin tezgâhları gibi sonuçsuz kalacak ve Allah'ın izniyle biz yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Ekonomik olarak Türkiye'ye yapılan saldırının, kuşatılmışlığın farkında olduklarını dile getiren Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Türkiye ekonomisi bunu hak eden hiçbir yapısal soruna sahip değildir, biliniz. Türkiye, yıllardır haksızca değerlendirme kuruluşlarının manipülasyonlarına, ekonomik büyümemizi çarpıtanlara, varlık ve gücümüzü yok sayanlara karşı en güzel cevabı alanda, sahada ve kalkınmada gösterdi. Bu kuşatılmışlık, bu haksız manipülasyon, kesinlikle göreceksiniz, çok kısa bir zamanda yapanların suratına çarpılacak. Bir geri dönüşle şahlanan bu ülkenin geleceğini engelleyemeyecek bir şekilde sonuçlanacak. Çünkü biz gücümüzü biliyoruz. Bakınız, sırf Diyarbakır'da bile birbiri ardına yapılan gelişmeler, sanayi anlamında yatırım talepleri, yatırma dönük dağıtılan teşvik belgeleri, turizm dâhil olmak üzere bütün sektörlerde müthiş bir hareketlilik, bütün bu veriler çok net bir gerçeği gösteriyor: Diyarbakır büyüyor, Türkiye büyüyor. Ama bir şey daha görülüyor. Bu büyümeden, güçlenmeden, birileri de fena halde rahatsız oluyor."

Yapılan konuşmaların ardından DESOB yönetimi tarafından Güzeloğlu'na deri üzerine işlenmiş, Diyarbakır'ın önemli mekân ve figürlerinin yer aldığı tablo takdim edildikten sonra toplantıya geçildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum