Türkiye üzerinde bir operasyonun yapılmasına izin vermeyiz

Türkiye üzerinde bir operasyonun yapılmasına izin vermeyiz

Gaziantep’te dar gelirli aileler için yaptırılan konutların kura çekimi programında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye üzerinden bir operasyon yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada yüz yıl önce sahnelenen oyunların bugünkü sorunlarla ilişkili olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye üzerinden asla bir operasyona izin vermemek için ve Gaziantep ile Kilis'e füze düşmemesi için askerlerin Suriye'de mücadele ettiğini ifade etti.

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Mavikent Sosyal Konutlardaki bin dairenin sahibi düzenlenen kura çekimiyle belirlendi. Kura çekimine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile konut sahibi vatandaşlar katıldı.

Kura çekimi öncesi konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Yüz yıl önce bu coğrafyada büyük bir oyun sahnelendi. Bugünkü sorunlar da o günün çizimleriyle ilişkili. Bugünün planlarıyla, bugünün yeni sahnelenen oyunlarıyla ilişkili. O nedenle biz Allah'ın izniyle bir olacağız, beraber, kardeş ve güçlü olacağız." dedi.

Gaziantep’in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünü kutlayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Ülkemize bu güzel vatanımıza sahip çıkacağız. Çünkü biz dediğimiz gibi 95 yıl önce muhteşem bir hakikaten mücadeleyle bu şehri kurtaran o kahramanların, şehitlerin ve gazilerin torunlarıyız. Bu güzel vatanı korumak ve kalkındırmak bizim görevimiz. O nedenle Türkiye'nin bu zor döneminde birliğimizi ve beraberliğimizi korumak, ülkemize, devletimize sahip çıkmak aynı 95 yıl önceki milli mücadele ruhuna uygun bir şekilde hareket etmek bizim bir görevimiz. Türkiye bütün zorlukların üstesinden gelir. Yeter ki birliğimiz ve beraberliğimiz güçlü olsun. Terörle mücadelede son derece kararlıyız ve büyük bir başarıyla bu mücadeleyi veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Şimşek, "Türkiye üzerinde asla ve asla bir operasyonun yapılmasına izin vermeyiz. İşte o nedenle de Gaziantep'e ve Kilis'e füze düşmesin Gaziantep saldırıya uğramasın diye bugün kahraman askerlerimiz Suriye'de bütün terör örgütleriyle mücadele ediyor. Onun için birlik ve beraberlik günüdür. Gün milli mücadele yolunun en canlı şekilde tutulması gereken bir gündür." şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Gaziantep'in Fransız işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünü kutlayarak, "Bugün aynı zamanda Gaziantep'imizin 95'inci kurtuluş yıldönümü ve böyle sizler de şanslı insanlarsınız. Bin daireyi hak eden insanlarsınız. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, bin konut için 31 bin 700 başvuru yapıldığını söyleyerek kura ile ev sahibi olanlara evlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bakan Tüfenkci ve protokol üyeleri bin dairenin kurasını çekip konut sahiplerini belirledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.