​Türkiye’de okuma süresi günde sadece bir dakika

​Türkiye’de okuma süresi günde sadece bir dakika

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İslam dininin ilk emrinin oku olduğunu hatırlatarak ancak yeteri kadar okumaya önem verilmediğini ve Türkiye’de okuma süresinin günde sadece bir dakika olduğunu söyledi.

Gaziantep’te umre ödüllü "Kitap Okuma Yarışması" kapsamında umreye gönderilecek 164 öğrenci sınavda ter döktü.

Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında öğrencilere ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen umre ödüllü "Kitap Okuma Yarışması" sınavı düzenlendi.

2 yıldır 197 öğrenciyi umreye gönderen Şahinbey Belediyesi, bu yılda 164 öğrenciyi daha umreye gönderiyor. Şahinbey ilçesindeki 66 liseden 46 bin öğrenci “40 Hadis 40 Yorum” kitabından sınava girdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile birlikte Gaziantep Lisesi’nde sınava giren öğrencileri ziyaret ederek, moral verdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İslam dininin ilk emrinin oku olduğunu hatırlatarak ancak yeteri kadar okumaya önem verilmediğini ve Türkiye’de okuma süresinin sadece günde bir dakika olduğunu söyledi.

“Türkiye’de okuma süresi günde sadece bir dakika”

Şahinbey Belediyesi’nin okuma alışkanlığını kazandırmak adına önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Mete, “Biz ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Ancak yeteri kadar okumadığımızı görüyoruz. Türkiye’de okuma süresi sadece günde bir dakika. Bu anlamda yapılan her projeleri destekliyor ve önemsiyoruz. Bu konuda Şahinbey Belediyemizin hem ilçe hem de il genelinde valiliğimizle yapılan protokol kapsamında binlerce öğrencimize okuma imkânı sağlıyor. Öğrencilerimiz umreye gitme konusunda oldukça heyecanlı ve hevesliler. 66 liseden 46 bin öğrenci büyük bir heyecan yaşıyor. Onların okuyarak geçmişlerini tanıması, bilmesi ve yerinde görmesi çok önemlidir.”  dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İslam dininin ilk emrinin oku olduğunu ve bu emrin hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.

“Dinimizin ilk emri oku”

Gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini belirten Tahmazoğlu, “Biz, gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için her ay ortaokul ve lise öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz. Geçtiğimiz dönemde ilkokul öğrencilerimize kitap seti hediye ettik. Burada amacımız; okuma alışkanlığı kazandırmak. dinimizin ilk emri oku ve biz de bu emri hayatımıza geçirmek istiyoruz. Ülke olarak okuma alışkanlığında maalesef gerilerdeyiz.  Bunu artırmak için çalışacağız. Kütüphaneler yaparak bu anlamda çalışmalar yapacağız. Biliyorsunuz Şehreküstü semtinde ilk Millet Kıraathanemizi açtık. Her ay dağıttığımız kitaplardan öğrencilerimiz arasında sınavlar yaparak dereceye giren öğrencilerimizi umreye gönderiyoruz. Aslında bu sınavda herkes kazanıyor ama biz bazılarını ödüllendiriyoruz.” diye konuştu.

Daha önce 197 öğrenciyi umreye gönderdiklerini hatırlatan Tahmazoğlu, bu sene de 164 öğrenciyi umreye göndereceklerini ve bu güzel faaliyete destek veren herkese teşekkür etti.

“Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırılıyor”

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de Şahinbey Belediyesi’nin çok önemli bir projeye imza attığını belirterek “Üçüncü dönemini yaşattığımız umre projesi için öğrencilerimiz sınavda ter döktüler. Okuma yarışması dünyanın en güzel yarışması. Ödülü de çok güzel umre ile ödüllendiriliyor. Toplamda 164 öğrencimiz umreye gidecek. İnsanların hayalini süsleyen böylesi bir ödüldür. Çocuklarımızın hem kitap okumalarını sağlamak hem de umreye göndermek gerçekten de çok güzel. Bu projenin parçası olmakta ayrı bir güzeldir. Üç yıldır Şahinbey Belediyemiz ile birlikte yaptığımız bir proje. Tırlar dolusu kitaplar öğrencilerimize dağıtılıp, öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırılıyor.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.