Türkiye'nin hac kontenjanı ocakta netleşecek

Türkiye'nin hac kontenjanı ocakta netleşecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2023 hac organizasyonu ile ilgili ocak ayı içerisinde Cidde’de hac protokolü imzalayarak kontenjan ve diğer hac iş ve işlemleriyle ilgili hususların netleşeceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Toplantıda 2022 yılı Hac ve Umre organizasyonunu değerlendirdiklerini belirten Erbaş, Şevval ayında başlayan umre organizasyonları ve 2023 yılı Hac ve Umre organizasyonunu için de iş birliği noktasında istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Erbaş, "2023 hac organizasyonu ile ilgili ocak ayı içerisinde Cidde’de hac protokolü imzalayarak kontenjan ve diğer hac iş ve işlemleriyle ilgili hususların bu protokolde netleşeceği konusunda mutabık kaldık." dedi.

Haccın önemine işaret eden Erbaş, "Peygamber Efendimizin "Mebrur bir haccın karşılığı cennettir" buyurarak bizleri teşvik ettiği hac, İslam’ın en kapsamlı ibadetlerinden birisidir. Zira her bir uygulamasının ifade ettiği mana ile hac, Müslüman hayatının temel ilkelerini bünyesinde toplayan bir ibadettir. Hac, aynı zamanda Müslümanların, her yıl iman ve tevhid ekseninde buluştuğu bir kardeşlik buluşmasıdır. Müslümanlar için böylesine bir anlam ve değer ifade eden hac, içinde sayısız hikmetler ve güzellikler barındırmaktadır. Bu sebeple yeryüzünün her yerinden milyonlarca Müslümanın kalbi bu mübarek mekânlara ulaşabilmenin heyecanıyla çarpmaktadır. Bildiğiniz gibi ülkemizden de hacca ve umreye yoğun bir ilgi vardır. Bugün milyonlarca kardeşimiz kutsal topraklara gidebilmek için büyük bir heyecanla beklemektedir. Vatandaşlarımızın bu arzularını gerçekleştirmek ve ibadetlerini en güzel şekilde eda etmelerini sağlamak için bizler de büyük bir gayretin içerisindeyiz." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.