Uçakla ilgili bir sorun olmadığı kanaatleri var

Uçakla ilgili bir sorun olmadığı kanaatleri var

​Gaziantep Üniversitesi Rektörü Gür, Adıyaman'da düşen üniversiteye ait eğitim uçağının kaza raporlarının henüz hazırlanmadığını belirterek, "Şu an resmi rapor henüz elimize geçmedi. Ama uçakla ilgili bir sorun olmadığı kanaatleri var." dedi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Profesör Doktor Ali Gür, üniversiteye ait olan eğitim uçağının Adıyaman’ın Besni ilçesinde düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Rektör Gür, uçağın bakımlarının bir hafta önce yapıldığını söyledi.

Rektör Ali Gür, düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz çarşamba günü Adıyaman'ın Besni ilçesinde üniversiteye ait eğitim uçağının düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Düşen uçağın kaza raporlarının henüz hazırlanmadığını belirten Rektör Gür, kırım ekibinin uçakla ilgili problem olmadığını söylediğini belirterek, "Bu uçağımızın bakımı kazadan bir hafta önce Samsun'dan gelen bir ekip tarafından yapılmıştır." dedi.

"Uçakla ilgili bir sorun olmadığı kanaatleri var"

Üniversiteye ait 3 uçağın olduğu bilgisini veren Gür, "İkisi tek ve biri de çift motor. Bunlar eğitim uçağı oldukları için çok ileri düzey teknoloji ile teşkilatlandırılmıştır. Bu uçağımızın bakımı kazadan bir hafta önce Samsun'dan gelen bir ekip tarafından yapılmıştır. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yoktur. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından görevlendirilen kırım ekibi geldi, incelemesini yaptı. Şu anda resmi bir rapor henüz elimize geçmedi. Ama uçakla ilgili bir sorun olmadığı kanaatleri var. Fakat resmi rapor gelmeden bir şey diyemiyorum." dedi.

"Pilotun 25 kilometre önceden atladığı kesin"

Pilotun 25 kilometre önceden atladığını belirten Gür, "Diğer taraftan da bu eğitim uçaklarında paraşüt yoktur. Bunlarda güvenlik üst düzey sistemde olduğu için otomatik plak kavramı vardır. Pilot herhangi bir şekilde panik atak, kalp veya bir rahatsızlık yaşadığı anda otomatik pilot tuşuna basarsa, uçak daha önceden tanımlanmış havaalanına otomatik iniş yapar. Bu uçağımızda da o sistem vardı. Özetle; gönül isterdi ki böyle bir şey olmasın ama oldu. İkincisi, uçakla ilgili rapor gelmedi ama gelecek ve bize şu an bildirilen uçakla ilgili bir sorun olmadığı. Arkadaşlar, pilotun 25 kilometre önceden atladığı kesin ama neden atladı, şu anda onun nedenini bulmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.