Ücretli öğretmenlik yaptığı belirlenen PKK'li tutuklandı

Ücretli öğretmenlik yaptığı belirlenen PKK'li tutuklandı

Diyarbakır'da 2015-2016 yıllarında ücretli öğretmenlik yapan ve PKK'nin kent merkezinde görevlendirdiği şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 2015-2016 yıllarında ücretli öğretmenlik yapan ve PKK'nin kent merkezinde görevlendirdiği şüphelinin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğünce yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, aranma ve yakalanma kaydının bulunmamasından dolayı silahlı terör örgütü tarafından şehir merkezindeki örgütsel faaliyetlerde görevlendirildiği tespit edilen,  PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen bez parçası önünde terörist kıyafetli ve kaleşnikof piyade tüfeği ile çekilmiş fotoğrafları bulunan S.Y. isimli şahsın yakalanmasına yönelik olarak Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde belirlenen adreste yapılan operasyonda, S.Y. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, soruşturma işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmıştır." denildi.

Şüpheliyle ilgili yapılan araştırmada, 2015-2016 yıllarında Yenişehir ilçesinde bulunan bir okulda ücretli öğretmenlik yaptığının tespit edildiği ifade edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler