​Uluslararası Elektronik Kudüs Günü için basın toplantısı düzenlendi

​Uluslararası Elektronik Kudüs Günü için basın toplantısı düzenlendi

​Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın işgal edilişinin 53’üncü senesinde bu olayı zihinlerde canlı tutmak amacıyla 33 ülkeden 200’den fazla kurumun katılımıyla düzenlenecek olan "Uluslararası Elektronik Kudüs Günü" için basın toplantısı düzenlendi.

İnternet üzerinden yapılan basın açıklamasına Kudüs davasına gönül veren birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra devletlerin siyasi yetkilileri katıldı. Toplantıya Türkiye adına ise Filistin Parlementolararası Dostluk Gurubu Başkanı, TBMM İdare Amiri, İstanbul Milletvekili Hasan Turan katıldı.

Yaşanan zulüm hakkında vicdan sahiplerini bilgilendirmek, Kudüs ve Aksa'ya sahip çıkma konusunda harekete geçmek için destek kanalları oluşturmak, siyonistlerin, Kudüslülerin haklarına yaptığı tacizleri gün yüzüne çıkarmak ve Kudüslülerin yaşamamış olduğu sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen basın toplantısı, Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde okundu.

Uluslararası Kudüs Emanetim Platformu tarafından okunan ve yazılı olarak yayımlanan basın açıklamasında, siyonist işgal rejimine karşı mücadele edenlere destek verildiği, işgale hizmet eden her türlü anlaşma ve desteği verenlerin kınandığı belirtilerek Filistin’de tüm zorluklara rağmen mevcudiyetini koruyanlarla gurur duyulduğu ifade edildi.

Kampanyaya destek veren ve katılım gösteren tüm STK’lara teşekkür edildi

İşgalci rejim ile ABD’nin ve bunların zulmüne yardım ve yataklık eden kimselerin bütün çabalarına rağmen Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti olarak kalacağı vurgulanan açıklamada, "Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya karşı yapmaya çalıştığı tacizleri önleyen ve sürekli olarak Müslüman ve Hıristiyan mukaddesatına düşmanlık eden Yahudilerle karşı karşıya kalan Filistinli kardeşlerimizi ve bu davadaki sebatları dile getiriyoruz. Bize bu kampanyada destek veren ve katılım gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarına, heyetlere ve vicdan sahibi bireylere teşekkür ederiz." denildi.

"Kudüslülerin mücadelesine omuz verebilmek adına tüm gücümüzü kullanacağız"

Kudüslülerin bu dava uğrundaki duruş ve sebatlarını desteklemek amacıyla herkesi onların maruz kaldıkları zulmü ortadan kaldırmak için tek ses olup omuz omuza verilmesi ve maddi-manevi bütün imkânların kullanılması için çağrıda bulunulan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Uluslararası Kudüs Emanetim Platformu ve katılımcı kurumlar olarak bir kez daha vurguluyoruz ki işgal Filistin topraklarından çekilene kadar bu dava uğruna mücadele etmeye devam edeceğiz ve Kudüslülerin mücadelesine omuz verebilmek adına tüm gücümüzü kullanacağız. Teşekkür ve selamlarımız işgal güçlerinin bütün çabalarını sarf ederek Kudüs ve Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmaya çalıştığı en başta Şeyh Raid Salah, Şeyh İkrime Sabri ve Kudüslü hanım kardeşlerimize, Kudüs’ün nişanesi olan bütün isimlere ve Mescid-i Aksa’nın bekçilerinin üzerine olsun."

Uluslararası Kudüs Emanetim Platformu öncülüğünde, 33 ülkeden 13 ayrı dilde 200’den fazla kurumun katılımıyla gerçekleşecek olan "Uluslararası Elektronik Kudüs Günü" 7 Haziran’da başlayacak.

Etkinlik paylaşımları ve yayınlar sosyal medya hesapları üzerinden işgalin yıl dönümüne denk gelen 7 Haziran’da #KudüsDireniyor etiketi ile yapılacak. Kudüs ve Aksa’ya destek verme amacıyla gün boyunca çeşitli etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler