Ümmetin Kahramanları Aksaray'da Yâd Edildi

Ümmetin Kahramanları Aksaray'da Yâd Edildi

Aksaray'da 2013 yılında kurulan Aksa-Der ilk faaliyeti olarak Ümmetin Kahramanları, Şehitleri düzenlediği bir programla yâd etti.

AKSARAY-2013 yılında kurulan Aksaray İlim Kültür, Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der)  ilk faaliyeti olarak düzenlediği bir programla Ümmetin Kahramanları olan şehitler yâd etti.

Sunuculuğunu Özgür Kalkan’ın yaptığı, Ömer Yılmaz’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Belediye Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Kürsüye davet edilen Aksa-Der Başkanı Mustafa Bilgiç yaptığı selamlama konuşmasında, “2013 yılında Aksaray’da Aksa-Der’i kurduk. Kanaatimce zor şartlarla şu anda yaptığımız ilk faaliyetimiz olan Şehit Ve Şehadet programı Aksaray’da 2014 yılının en önemli olaylarındandır. Davetimize icabet eden kardeşlerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ederim. Bu gecede bütün Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Şehitlerin yolu kendilerinden çok değerlidir onun için en iyilerimizi feda etmemiz gerekir.” Dedi.

 

Mustafa Bilgiç’in konuşmasında sonra sahneye davet edilen Grup İhya seslendirdiği ilahi ve ezgilerle geceye renk kattı.

Grup İhya’nın ardından günün anlam ve önemi hakkında konuşmasını yapmak üzere Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş kürsüye davet edildi.

 

Şehit, şehadet ve cihad kavramlarını açıklayan Mehmet Göktaş  bu kavramların gerektiği gibi anlatılmadığını, Kuran-ı Kerimde sadece bir ayette bahsedilen abdest hakkında alimlerin çok sayıda kitap yazdıklarını, 600’e yakına ayette  bahsedilen cihad hakkında ise duyarsız olduklarını söyledi.

Konuşmasında cihad ve Şehadetin yanlış tanımlandığını belirten Göktaş Hoca, “Hz. Musa aman ya Rabbi ben kendi nefsime zulüm ettim diye Allah’a(C.C) yalvarıyor. Hz. Musa defalarca Allah’a yalvarıyor. Niye yalvarıyor sadece bir zalimi öldürdüğü için. Hz. Musa böyleyken bugün Irak’ta, Bangladeş’te, Pakistan’da Müslüman beline bombayı bağlayıp Allah’ın evine giriyor, kendisi gibi sarıklı, sakallı, cübbeli Müslümanlar namaz kılarken üzerindeki bombayı patlatarak hem kendisini hem onları havaya uçuruyor. Böyle yapmakla kendisinin cennete diğerlerin cehenneme gittiğini zannediyor. Burada bir yanlışlık var. Hz. Musa bir zalimi öldürdüğü halde Allah’tan af isterken Müslümanları bu şekilde öldürmek nasıl bir zihniyet.” Dedi.

Göktaş Hoca’nın konuşmasından sonra şehitlerin görüntüleri ve Mescid-i Aksa’nın Yahudiler tarafından tahrip edilmek için yaptığı kazıların görüntüleri sinevizyon gösterimi ile gerçekleştirildi. Sinevizyon gösteriminde Mısır’da Şehit edilen Şehide Esmanın vurulma ve şehit olduğu anın görüntüleri katılımcıları duygulandırdı.

Sinevizyon gösteriminden sonra tekrar sahneye davet edilen Grup İhya ilahi ve ezgilerini katılımcıların eşliğiyle seslendirdi.

 

Program Celal Bozdaş Hoca’nın yaptığı kapanış duasıyla sona erdi. (İlyas Yavuz-İLKHA)








 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.