Umut Kervanı "Acilen mobil aş evleri kurulması için" çağrıda bulundu

Umut Kervanı "Acilen mobil aş evleri kurulması için" çağrıda bulundu

Umut Kervanı Şanlıurfa temsilciliği, Kahramanmaraş’taki depremzedeler için aş evinde faaliyet gösteriyor. Yetkililer bölgeye mobil aş evi talebinde bulundu.

Umut Kervanı Vakfına ait günlük 40 bin kişiye hizmet verilen aş evinde gönüllü aşçılar hizmet vermeye devam ediyor.

Çeşitli illerden aş evine hizmet için gelen ekiplerden biri de Umut Kervanı Şanlıurfa temsilciliği.

Dernek gönüllüsü Mehmet Ali Basık, yardımseverlere çağrıda bulunarak, günlük 40 bin kişiye hizmet verdiklerini ve bunun az bir rakam olmadığının altını çizerek, bölgede acilen kuru gıda gibi ihtiyaç maddelerinin gönderilmesi gerektiğini söyleyerek özellikle mobil aş evlerine çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

“Her öğünde farklı yemek menümüzle depremzede kardeşlerimizin hizmetindeyiz”

Umut Kervanı Şanlıurfa derneği gönüllüsü Mehmet Ali Basık, yaptığı açıklamada, “Umut Kervanı olarak Şanlıurfa'dan Kahramanmaraş deprem bölgesine geldik. Yaklaşık 5 gündür burada faaliyet gösteriyoruz. Sıcak yemek hizmetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Burası imalathanemizdir, 5 ayrı şubemiz var. Sürekli şubelerimize yemek gönderiyoruz. 7/24 yemeğimiz hazırdır inşaallah. 40 bin kişilik yemek çıkarıyoruz. Etli kuru fasulye, pirinç pilavı ve irmik helvası olmak üzere bir öğün yemeğimiz bu şekilde. Etli nohut, bulgur pilavı ve tulumba tatlımız da bir başka öğün yemek menümüz. Her öğünde farklı yemekler çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Aş evimize gelen depremzedelerin tepkileri çok güzel”

Yemeğe gelen depremzedelerin mütevazi bir şekilde gönüllerini almaya çalıştıklarını aktaran Basık, “Aş evimize gelen depremzedelerin tepkileri çok güzel, gayet memnunlar. Hiçbirini kırmadan ve incitmeden hizmet veriyoruz. Bu anlamda onların görüşleri bu hizmete yönelik çok güzel ve olumlu.” dedi.

“Acilen kuru gıda ve ete ihtiyacımız var”

Günlük 40 bin kişiye hizmet verdiklerini ifade eden Basık, “40 bin kişiye yemek çıkıyor burada, bu ciddi bir sayıdır, kolay değil. Bizim acilen kuru gıda, et ve maddi olarak desteğe ihtiyacımız var. Özellikle mobil aş evine ihtiyaç var. Buradan hayırseverlere çağrımız şudur ki mobil aş evi için gayretli olalım, mobil aş evi olursa çok daha güzel hizmetlerimiz olacaktır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.