Umut Kervanı Deprem Saha Koordinatörü Uslu: Ramazan ayıyla ilgili ön hazırlıklarımızı yapıyoruz

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yeni hizmet alanına taşınan Umut Kervanı, günlük 10 bin kişiye verdiği yemek hizmetinin yanı sıra Ramazan ayına yönelik iftar, sahur yemekleri ve teravih namazları için ön hazırlıklara başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk anından bu yana bölgede depremzedelere yönelik yardım faaliyetlerini devam ettiren Umut Kervanı, Hatay'ın İskenderun ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde 520 çadırın kurulu olduğu Millet Parkı'ndaki depremzedelere günün 3 öğününde yemek hizmeti veriyor.


Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO EBRAR ile beraber koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, yaptıkları müracaatlar neticesinde kendilerine tahsis edilen kafeterya binasına taşınarak hizmet vermeye devam ediyor.

uslu.png

İskenderun'da sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Deprem Bölgesi Saha Koordinatörü Naim Uslu, Ramazan ayı programlarına ilişkin bilgi verdi.

Umut Kervanı Deprem Bölgesi Saha Koordinatörlüğü olarak depremin ilk gününden bu yana çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Uslu, "İskenderun'da daha önce bulunduğumuz ortam, yaptığımız faaliyet ve gerçekleştirdiğimiz hizmet bakımından dar bir yerdi. İlgili amirlerle istişare ederek daha geniş ve hijyenik bir yer talebinde bulunmuştuk. Bununla ilgili yaptığımız görüşmeler neticesinde Millet Parkı'nın kafeterya bölümünü bizlere tahsis ettiler." dedi.

umut.png

Uslu, "Bizler de Millet Parkı'nda bulunan çadırlara yönelik hizmetlerimize devam ediyoruz. Burada ortalama günlük 10 bin kişiye yemek veriyoruz. Aynı şekilde Ramazan ayında da çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. Ramazan ayı için kafeteryanın üst kısmında teravih namazlarımızı kılacağız inşallah. Bununla ilgili ön hazırlıklarımızı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Uslu, "Şu anda gıda ihtiyacımız var ve bu talebimizi sıklıkla vurguluyoruz, temel ihtiyaçtır. Yardım yapacak hayır sahiplerinden desteklerinin devamını talep ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler