Umut Kervanı depremzedelere üç öğün sıcak yemek dağıtmayı sürdürüyor

Umut Kervanı depremzedelere üç öğün sıcak yemek dağıtmayı sürdürüyor

Umut Kervanı Batman Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Temur, Adıyaman'da depremzedeler için kurulan aşevinde sıcak yemek ile muhtelif ihtiyaç malzemelerini dağıtmayı sürdürdüklerini belirtti.

Ramazan Bayramı'na kadar çalışmalarına devam edeceklerini belirten Teymur, hayır sahiplerine çağrıda bulunarak deprem bölgelerine yardımlarını ulaştırmaya devam etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği illerde ihtiyaçların farklılaşarak arttığını dile getiren Teymur, hep birlikte depremzedelerin yaralarını sarmanın gayreti içinde olacaklarını söyledi.

1.png

Teymur, “Depremin ilk gününden itibaren Umut Kervanı olarak bütün kardeşlerimizin yanında olmaya gayret ettik. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerimizin katkıları ile bu hizmetlerimizi artırarak devam etmeye çalışıyoruz. Şunu unutmayalım ki, ihtiyaçlar bitmemiş, insan olmamız hasebiyle ihtiyaçlarımız devam etmektedir." dedi.

Gün geçtikçe ihtiyaçların değiştiğini söyleyen Teymur, "Günlük ortalama 20 bin 25 bin kişi için sıcak aş çıkarıyoruz. Bugün depremin 26'ncı günü. Allah'ın izni ile Ramazan'ı da hayırseverlerin katkılarıyla burada geçireceğiz. Günden güne ihtiyaçlar değişiyor. İhtiyaçlar ilk günde ekmek ve su idi. Hala ekmek ihtiyacımız kısmen var, su ihtiyacımız var ama kuru gıda ihtiyacımız var. Aş çıkarmak için et ihtiyacımız var. Adak, kurban, zekat veren kardeşlerimiz Allah rızası için burayı ihmal etmesinler." ifadelerini kullandı.

2.png

"Siz kendiniz bu kardeşlerimizin yerine koyun"

Son olarak Teymur, "Oluşturduğumuz hijyen ortamında bu yardımların dağıtılması için gayret ediyoruz. Yeterli değil ama daha iyisini yapamaya çalışacağız. İç çamaşırı ihtiyacı olan kardeşlerimiz var, bunu söylemekten imtina ediyor ama ihtiyaçtır. Kendinizi bu kardeşlerimizin yerine koyun. Yıkanmaya ihtiyaçları var, alt yapıya ihtiyaçları var. Devlete sorumluluklar elbette vardır ama kardeşlerimize, kardeşlik olma hesabıyla mümin kardeşlerimize olan zorunluluk ihtiyaçlarımız var. Bunları da ihmal etmeyelim. Rabbim tüm hayırseverlerden razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.