Umut Kervanı Hatay: Gece gündüz demeden halkımızın yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz

Umut Kervanı Hatay: Gece gündüz demeden halkımızın yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz

Depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay'da İslami STK'lar, yardım organizasyonlarına gece gündüz demeden devam ediyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesi Millet Parkı'nda Umut Kervanı Hatay tarafından kurulan aşevinde binlerce kişiye 3 öğün yemek ikram ediliyor.

Deneyimli aşçılarıyla günde üç öğün depremzedelere sıcak aş dağıttıklarını ifade eden Umut Kervanı Hatay yetkilisi Necip Önder, "Umut Kervanı Hatay olarak depremin ikinci günü sahaya inip bütün personelimizle halkımıza nasıl yardımcı olabilir arayışı içerisine girdik. Halkımıza sıcak yemek temin etme noktasında girişimlerde bulunduk. Elhamdülillah bağışçılarımızdan gelen erzaklarla günlük bin kişiye sıcak yemek hazırlıyoruz." dedi.

Depremzedelerin yaralarına merhem olmaya çalıştıklarını aktaran Önder, "Gece gündüz demeden halkın yaralarına bir nebze olsun merhem olmak için arkadaşlarımızla beraber sıcak yemek hazırlıyoruz. Elhamdülillah halkın memnuniyeti hat safhada. Yemeğe saatler kala halk sıraya giriyor. Buda elhamdülillah bizi memnun ediyor. Demek ki halkımızın yaralarını sarabiliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Son olarak hayırseverlere seslenen Önder, "Yardımların devamı için erzak geldiği sürece inşallah halkın ihtiyacını karşılayacağız. Bu konuda destek bekliyoruz. Kuru bakliyat, yağ ve su ihtiyaçlarımız karşılandığında inşallah bizde halkla aralarında köprü olmaya devam edeceğiz." diye kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler