Üniversite hayali ile 49’unda YGS’ye hazırlanıyor

Üniversite hayali ile 49’unda YGS’ye hazırlanıyor

Üniversite okuyamamanın verdiği burukluk ile gençlerle birlikte YGS’ye hazırlanan Ayşe Kılınç, hep hayal ettiği ancak gerçekleştiremediği üniversite hayalini daha fazla ertelemek istemediğini söyledi.

Liseden mezun olduktan sonra üniversiteyi okuyamayan Ayşe Kılınç (49), genç iken üniversite okuyamamanın verdiği burukluğu taşıyor.

Mahallelerinde bulunan eğitim merkezindeki kursa katılarak gençlerle aynı sıraları paylaşarak eğitim alan Kılınç, ilerleyen yaşına rağmen yıllardır hep hayal ettiği üniversiteye yerleşmek istiyor.

Kılınç, evli olduğunu, çocuğu olmadığını ve eşinin de hayalini gerçekleştirmek için kendisine büyük destek verdiğini dile getirdi.

Gençlerle aynı sıraları paylaşarak gösterdiği azmiyle de gençlere örnek olan Kılınç, “Serbest meslekte çalışıyorum. Kendime ait küçük bir işyerim var. Sosyal kurumdan emekli oldum. Kendime hem bir hobi hem de bir uğraş için bir işyeri açtım. Bir de üniversite okuyamamanın verdiği burukluğu yaşadım. Bunu gidermek için belediyenin açtığı bu hizmetten yaralanmak için buraya geldim. Üniversiteye hazırlanıyor olmaktan çok mutluyum.” dedi.

Kendisiyle birlikte kursa gelen öğrencilerin, kendisinin okuma azminden etkilendiğini belirten Kılınç, “Ben teneffüs aralarında dahi bir şeyler öğrenmeye çalışırken diğer öğrenciler benden etkileniyorlar. Benden etkilendiklerini farkındayım. Onlar için de benim için de verimli oluyor. Onlar hem arkadaşım hem de evlatlarım. Daha önceleri Halk Eğitim Kurslarında usta öğreticilik yapmıştım. Üniversite olarak Güzel Sanatları düşünüyorum. El sanatlarını tercih ediyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.” ifadelerini kullandı.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.