Üniversite öğrencilerinden evlat nöbetindeki ailelere destek

Üniversite öğrencilerinden evlat nöbetindeki ailelere destek

Çocukları HDP/PKK tarafından kaçırıldıkları gerekçesiyle 29 gündür evlat nöbeti tutan acılı ailelere bir destekte çeşitli illerden gelen üniversite öğrencilerinden geldi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan 49 acılı anneye destek için çeşitli illerden Diyarbakır’a gelen 10’a yakın üniversite öğrencisi, annelerin çocukları için yaptıkları haklı eylemlerini desteklediklerini ve bunu tüm gençlere aktaracaklarını ifade ettiler.Annelerle sohbet ederek onları teselli eden üniversite gençleri destek vermeye devam edeceklerini belirttiler.Gaziantep Üniversitesi öğrencisi Yaşar Cünergün , “Bir kısım öğrenci arkadaşımızla buraya annelerimize destek için geldik. Acılarını paylaşmaya ve cesaret vermeye geldik. Zaten biz bu cesareti onlardan alıyoruz. ”dedi“Ceylan’ımın da bir hayali, bir hayatı vardı”Öğrenci iken dağa çıkarılan Ceylan Tekin’in evlat nöbeti tutan annesi Türkan Mutlu kendilerine destek için gelen öğrencileri görünce dayanamadığını ifade ederek duygularını şöyle anlattı: “Sizlerde benim evladım yaşındasınız onun gibisiniz. Ama öğrenci gördüğüm zaman dayanamıyorum. Çünkü Ceylan da bir öğrencidir. Onunda bir hayali, bir hayatı vardı. Okula artık hiç gidemiyorum. O psikolojiyle kaldıramıyorum. Bizi mahvettiler.”“Bu eylemi tüm illere yayacağız”

Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Barış Dikmen ise Gaziantep, Aydın, Denizli ve Muğla olmak üzere dört ilden annelere destek için geldiklerini belirterek,  “Burada evlat nöbeti tutan anne ve babalarımıza destek için geldik. Buradaki durumu öğrenip geldiğimiz yerlerdeki arkadaşlarımıza aktaracağız. Memleketlerimizden, üniversitelerimizden destek için geldik. Ve tüm illerimizde imza kampanyaları başlatacağız. Bir hafta boyunca annelerimize destek için her gün burada olacağız. Yarın da Antalya ve Konya’dan arkadaşlarımız gelecek. Üniversite gençleri olarak bu mücadelenin sıkı takipçisi olacağız. Annelerimizin çocuklarını kardeşimiz gibi görüyoruz.  Daha önce ciddi bir şekilde ülkemizde destek alan PKK ve siyasi kollarına artık destek verilmesini istemiyoruz.”dedi.Evlat nöbeti tutan Fahrettin Akkuş destek için gelen öğrencilere teşekküre ederek, “Buraya gelip destek verdiler çok sevindik. Onlara tek tek teşekkür ediyorum. Moral verip destek verdiler. Bizi canlandırdılar. Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Burada kalmaya devam edeceğiz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.