Üniversite yolunda ilk maraton sona erdi

Üniversite yolunda ilk maraton sona erdi

Üniversiteye girişte birinci aşama olan YGS, Türkiye genelinde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da yapıldı.

2015 yılının Üniversiteye girişteki ilk maratonu bugün yapıldı. Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 171 sınav merkezinde 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda ve 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirildi.

Sabah saat 10.00 itibariyle başlayan ve 160 dakika süren bu sınavla birlikte Üniversiteye giden yolda ilk maraton böylece tamamlanmış oldu.

Sınav başlamadan önce üstleri didik didik aranarak sınav salonuna alınan öğrenciler, sınavın başlamasıyla 160 dakika boyunca 160 soruyu çözmeye çalıştı. Öğrenciler kendilerine yöneltilen soruları çözmek için ter dökerken, veliler de dışarıda çocukları için Kur’an-ı Kerim okuyup, dualarla destek oldular.

Sınav çıkışı açıklamalarda bulunan öğrencilerden bir kısmı, sınavın bekledikleri kadar kolay olmadığını, bir kısmı ise kolay olduğunu dile getirdiler.

Öte yandan ÖSYM daha önce yaptığı açıklamada, soruların yüzde 20’sini (32 soru) internet sitesinde yayımlayacağını belirtmişti. Soruların yüzde 80’i ise YGS sonuçları açıklandıktan sonra adayların erişimine açılacak. Adaylar soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (ais.osym.gov.tr) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve kişisel şifreleriyle erişebilecek.

Ayrıca Üniversiteye giden yolda ikinci aşama olan LYS sınavı için başvurular ise 8-21 Nisan arasında yapılacak. İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.