Üniversiteye kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

Üniversiteye kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Murat Çakır, kayıt aşamasında oluşacak yoğunluktan dolayı öğrencilerin sabırlı olmasını gerektiğini söyledi.

YKS sonuçlarına göre herhangi bir bölüme kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

Üniversitelerin kayıt dönemi 1 Eylül'e kadar sürecektir. Hiçbir programa yerleşemeyen öğrenciler için, kayıt dönemi bittikten sonra ek tercih dönemi başlayacak. Herhangi bir bölüme yerleşen adaylar, ek tercih döneminden yararlanamayacak.

Öğrencilerin kayıt yaptırma aşamasında sabırlı olmaları gerektiğini söyleyen Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Murat Çakır, "Bilindiği üzere üniversite kayıt süreci başladı. 28 ile 30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan elektronik kayıtlar e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Oluşacak yoğunluktan dolayı sabırlı olmalarını tavsiye ediyoruz. İleriki süreçlerde bu kayıtlarını rahatlıkla yapabileceklerdir. Fakat e-okul sisteminde 2008 öncesi mezunların kayıtlarının güncellenme sıkıntısıyla karşılaşıyoruz. Ek tercihleri bekleyen öğrencilerimiz var. Başvurulara yönelik öğrencilerimizden sorular yöneliyor. Mevcut kayıtlardan sonra boş kontenjanlar tespit edilecek ve ek tercihlerin tarihleri belirlenecektir. Öğrencilerin bu konuda biraz sabırlı olmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Mevcut kayıtlardan sonra boş kontenjanlar tespit edilecek ve ek tercihlerin tarihleri belirlenecektir"

Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Murat Çakır

Herhangi bir bölüme yerleşen adayların, ek tercih döneminden yararlanamayacağını altını çizen Çakır, "Bazı öğrenciler tercih verip herhangi bir bölüme yerleşmelerine rağmen ek tercihlere başvuru yapma hakları olmaz. Tercih vermeyip mezuna kalan öğrencilere tavsiyemiz de en kısa zamanda çalışmaya başlamalıdırlar. Bu süreçte velilerinin öğrencilerine olan yaklaşımlarını göz önünde bulundurduğumuzda bu tamamen nasip işidir. Mezuna kalan ve 12'nci sınıfa geçen öğrencilerimiz bu süreci iyi değerlendirirlerse ve çalışmalarına gerçekten hakkını verirlerse mutlaka güzel bir bölüme yerleşecekler. Ancak bu yıl baya yığılmanın olduğunu gözlemledik. Öğrencilerimizin birçoğu yerleşti ancak bazıları da açıkta kaldı. Burada velilerimizin öğrencilere olumsuz tepkilerde bulunması bir şeyi değiştiremezler." dedi.

"Mezuna kalan ve 12'nci sınıfa geçen öğrencilerimiz bu süreci iyi değerlendirirsin"

Çakır, "Başarmanın yoları bende 3 maddede geçer. Birincisi kararlı ol, ikincisi kendine acıma ve üçüncüsü istikrarlı ol. Bu 3 maddenin hayatınızda olması gerekiyor. Görünürde soyut bir şeydir ama sonuçta somuttur. Güzel bir üniversiteye yerleştiği zaman somut sonucunu gördüğünde doğru bir iş yaptığını görecektir." diye kaydetti.

Üniversite e-kayıt nasıl yapılır?

e-Kayıt yaptırmak isteyenler YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak işlemlerini gerçekleştirilebilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.