Uyuşturucu tüm dünyanın sorunudur

Uyuşturucu tüm dünyanın sorunudur

Gaziantep Valisi Davut Gül, uyuşturucu sorunun sadece Türkiye ve Gaziantep’indeğil, tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, uyuşturucuyla mücadele kapsamında 9 ilçenin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Vali Gül, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, uyuşturucunun tüm dünyada bir sorun olduğunu belirtti.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Gül, mahalle ziyaretlerinde vatandaşlardan uyuşturucu ve kullanımı ile ilgili çeşitli şikayetler aldıklarını belirterek, uyuşturucunun önlenmesi için herkese görev düştüğünü belirtti.

Uyuşturucunun tüm dünyada bir sorun olduğunu belirten Gül, Yeşilay tarafından yapılan araştırmalar sonucunda Gaziantep'te uyuşturucu kullanımın yüksek olmadığının görüldüğünü aktardı.

Belediyeler, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere uyuşturucu konusunda kentte ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Gül, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirilmesi gerektiğini de ifade etti.

"Uyuşturucu tüm dünyanın sorunudur"

99 yıl önce de uyuşturucunun bir sorun olduğunu ve bu sorunla mücadele edilmesi için 1920 yılında Yeşilay’ın kurulduğunu belirten Gül, "Şu anda dünyada, Türkiye’de ve Gaziantep’te de böyle bir sorun var. Ama bu sorun şu değil; rakamları gördünüz. Gaziantep, uyuşturucunun çok kullanıldığı ve satıldığı bir şehir değil. İlk 10 şehiri arkadaşlarımız anlatırken bunun içerisinde Gaziantep’in olmadığını gördük. Tabi bu bizde uyuşturucunun olmadığını, satılmadığını ve kullanılmadığı anlamına gelmiyor. Bir kişinin bile heba edilmesi, bir kişinin bile bir anlamda gözümüzden kaybolmasına asla müsaade etmeyiz." dedi.

"Çocuklarımıza daha çok dokunacağız"

Gaziantep’in şanslı bir şehir olduğunu belirten Gül, "Oya Bahadır Rehabilitasyon Merkezi Türkiye’de olmayan bir merkez. Eğer biz, çocuklarımıza yeterli derecede sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri sağlarsak, uyuşturucu ile mücadele o kadar azalmış olur. Gaziantep huzurlu, güvenli bir şehir. Daha güvenli olabilir mi? Evet, olabilir. Daha güvenli bir hale gelmesi içinde bunu sizlerle beraber yapmamız lazım. Aile çocuğuna sahip çıkacak. Arkadaşları birbirine sahip çıkacak. Çocukların spor yapabileceği iyi bir ortam sağlayacağız. Gaziantep’in bugünü dünden daha iyidir ve yarını da bugünden daha iyi olacak. El ele vereceğiz, daha çok spor alanımız olacak. Çocuklarımıza daha çok dokunacağız. Daha çok sosyal, kültürel faaliyetlerimiz olacak. Sizlerden istirhamımız; şehir büyük olunca güzellikler de gözden kaçabiliyor." ifadelerini kullandı.

Çocukların, gençlerin ve kadınların sosyal ve kültürel aktiviteler yapmalarının önünde hiçbir engelin olmadığını belirten Gül, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönelmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Fatih Tamer, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile mücadele ekipleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da birer sunum yaptı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.