Vali Güzeloğlu'dan görevlendirme sonrası ilk açıklama

Vali Güzeloğlu'dan görevlendirme sonrası ilk açıklama

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu açıklama yaptı.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı. Belediye Başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılmasının ardından yerlerine valiler görevlendirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, belediye binasında açıklamalarda bulundu.

Vali Güzeloğlu "Bugünden başlayarak başkan vekilliği görevimizde devletin bütünsel organizasyonun parçası belediyenin Diyarbakır'da tüm vatandaşlarımıza hizmet konusunda sorumluluk sahibiyiz. Diyarbakır'ın her meselesine bütün çalışanlarımızla hizmet götürmeye çalışacağız." dedi.

Güzeloğlu, "Yargı organları tarafından yürütülen 9 ayrı soruşturma ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 3 soruşturma devam etmektedir. Anayasanın verdiği yetki ve yasal çerçevede bugünden itibaren Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmış, şahsım Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı vekili görevine başlamış bulunuyorum. Seçim sürecinden bugüne devam eden, halkımızın gözü önünde olan bir dizi vicdanları yaralayacağı, kabul edilemez uygulamalar gerçekleşmiştir. Aziz şehitlerimizin yakınlarının iş akitlerinin feshedilmesi, belediyede daha önce hizmet almış birçok kamu görevlisinin yerlerinin haksız değiştirilmesi, yargı kararı olmasına rağmen göreve iade edilmemeleri, terörden yargılananların belediyede görevlendirilmesi, eş başkanlık uygulamasının hayata geçirilmesi, imar planlarında yapılan cami imar planlarının iptal edilmesi gibi mahşeri vicdanı yaralayıcı bir dizi uygulamalar yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

"Bugünden başlayarak başkan vekilliği görevimizde devletin bütünsel organizasyonun parçası belediyenin Diyarbakır'da tüm vatandaşlarımıza hizmet konusunda sorumluluk sahibiyiz." diyen Güzeloğlu şunları kaydetti: "Diyarbakır'ın her meselesine bütün çalışanlarımızla hizmet götürmeye çalışacağız. İşine bağlı, devletine bağlı her personelimizle hizmet vermeye devam edeceğiz. Şüphesiz terör örgütüne iltisaklı, ilintili değerlendirilenler istisnadır. Biz Diyarbakır'ın hizmetinde olacağız. Milletin beklentilerini karşılamak için çalışma sergileyeceğiz. Hizmetimiz bütün vatandaşlarımızı kucaklayıcı, her alanda belediyelerimizi temel başlıklarda hızlı değişiklikleri gerçekleştirecektir. Diyarbakır'ın istikrarlı bir şekilde başta güvenliği ve sosyal anlamda kalkınması içindir. En büyük destekçimiz aziz Diyarbakırlı vatandaşlarımız olacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler