Vali Yavuz: "Yasağı ihlal eden 108 kişiye ve 4 iş yerine ceza uygulandı"

Vali Yavuz: "Yasağı ihlal eden 108 kişiye ve 4 iş yerine ceza uygulandı"

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Coronavirus'un, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski azaltmak için alınan tedbirlerden birisi olan ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarının büyük oranda riayet ettiğini söyledi.

Vali Yavuz, toplumdaki sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak, sosyal izolasyonu sağlamayı hedefleyen sokağa çıkma kısıtlamasını az sayıda ihlal edenlere de gerekli adli ve idari cezaların uygulandığını ifade etti.

Yavuz, il genelinde 8 Mayıs cuma günü saat 24.00 itibariyle başlayan ve 10 Mayıs pazar günü saat 24.00’te sona eren sokağa çıkma kısıtlaması süresince meydana gelen ihlaller ve uygulanan cezalara ilişkin açıklamada bulundu.

Yavuz, “Covid-19 salgını ile mücadele amacıyla alınan tedbirlere ve belirlenen kurallara, vatandaşlarımızın büyük bir oranda uyduklarını memnuniyetle görmekteyiz. Covid-19 salgını ile ilgili toplumda bir bilinç oluştuğunu da müşahede ediyoruz. Pandemi de artık başka bir evreye geçmiş bulunuyoruz. Bu evre, kontrollü normalleşme sürecidir. Bu süreçte herkes kendi olağanüstü halini uygulamalıdır. Kontrollü normalleşme sürecinde, herkesin çok daha dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Rehavete kapılmadan, tedbiri elden bırakmadan bu süreci götürmeliyiz. Her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, tüm ikaz ve uyarılarımıza rağmen az sayıda da olsa bazı vatandaşlarımız ve iş yeri sahiplerinin bu yasağı ihlal ettiği görüldü. Polis sorumluluk bölgesinde 34 vatandaşımız, jandarma sorumluluk bölgesinde ise 74 vatandaşımız ile 4 iş yeri sahibi, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Sokağa çıkma yasağını ihlal eden toplamda 108 kişiye ve 4 iş yeri sahibine 161 bin TL idari para cezası uygulanmıştır.” dedi.

Yavuz, Coronavirus tedbirleri kapsamında alınan kararların tavizsiz bir şekilde uygulanacağını ve uygulamaların bundan sonra da sıkı bir şekilde kontrol ve denetiminin yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler