​Vali Yerlikaya 15 Temmuz şehidinin ailesini ziyaret etti

​Vali Yerlikaya 15 Temmuz şehidinin ailesini ziyaret etti

​Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Şirin Diril’in ailesini ziyaret etti.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, FETÖ’nün ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Şirin Diril’in Nurdağı ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

Nurdağı ilçesindeki muhtarlar ile bir toplantı düzenleyen ve ardından da ilçe halkı ile buluşan Vali Ali Yerlikaya, daha sonra ise 15 Temmuz Şehidi Şirin Diril'in Sakçagözü Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti.

Diril'in annesi Münevver Diril ile görüşen Yerlikaya, Münevver diril ile bir süre sohbet ederek, talep ve şikayetlerini dinledi.

Burada bir açıklama yapan Yerlikaya, “15 Temmuz’da Şirin Diril ve onun gibi 248 şehidimizin canlarını ortaya koyarak verdiği mücadele sayesinde ülkemizin, bayrağımızın, vatanımızın ve aziz milletimizin üzerindeki kara bulutlar sonsuza kadar dağılmıştır. Bu millete pranga vurmak isteyen hainler adalet önünde hesap vermeye başlamışlardır. Sizlere Allah’tan sabırlar diliyorum. Sizler şehitlerimizin bizlere en büyük emanetisiniz. Sizlerin her zaman yanındayız, bu milletin gönlünde çok müstesna bir yeriniz var. Sizlerle gurur duyuyoruz.” dedi.

Ziyarette Vali Yerlikaya’ya, Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün ve Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır eşlik ettiler.

Vali Yerlikaya Hz. Ukkaşe Türbesinde incelemelerde bulundu

Vali Yerlikaya, daha sonra ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Nurdağı ilçesinde bulunan Hz. Ukkaşe (r.a) türbesinde incelemelerde bulundu.

Devam eden çevre düzenlemesi ve yapılan restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Yerlikaya, “İnancımızda önemli bir simge olan Hz. Ukkaşe’nin kabrinin bulunduğu ziyaret yerinin yurt içinden ve dışından gelen ziyaretçilerin her mevsim ziyaret edebilmeleri için çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarda gösterilen gayretlere ben teşekkür ediyorum. İnşallah tamamlandığında çok donanımlı bir ziyaret mekanı olarak halkımızın ziyaretlerine açılacaktır.”dedi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler