Yapıcıoğlu, Dünya Müslümanlarına 'Filistin' mesajı gönderdi

Aksa Tufanı operasyonu akabinde Filistin gündemiyle çalışmalar yürüten HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı temasların ardından dünya geneli Arapça ortak yayın yapan 17 medya kuruluşu üzerinden Dünya Müslümanlarına Filistin için çağrı yaptı

HÜDA PAR'ın, Aksa Tufanı operasyonu akabinde Filistin gündemiyle yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

İslam coğrafyasından birçok lider tarafından Filistin için birlik mesajları verilirken HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, 17 medya kuruluşunun organizasyonuyla Arapça yayın yapan El Watan Televizyonu’na videolu mesaj gönderdi.

Mesajında Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Bismillahi Vel-Hamdulıllah. Filistin toprakları işgale uğradığından bu yana oradaki kardeşlerimiz türlü sıkıntılar çekmektedirler. 14 Mayıs 1948'den bu yana katliam ve saldırılar sistematik ve kurumsal bir hal almış ve artarak devam etmektedir. Siyonist rejim Filistin topraklarında işgalcidir. İşgalciye direnmek ve işgal ettiği topraklardan çıkarmak için mücadele etmek meşrudur. Meşru olmayan şey, işgalin devam etmesidir. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Beytül Makdis mukaddestir, etrafı mübarektir. Kudüs ümmetin izzetidir. Bu izzeti çiğnetmemek için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bu savaş, Hamas-israil savaşı değildir. Bu savaş Filistin-israil savaşı değildir. Bu savaş Arap-israil savaşı da değildir. İşgal rejimi bütün Müslümanlara ve İslam’ın mukaddesatına saldırmıştır. Siyonizm bütün insanlığın başına beladır. Öyleyse topyekûn bir mücadele ile işgal sona erdirilmelidir. Allah'ın izniyle er ya da geç işgalciler işgal ettikleri topraklardan zelil bir şekilde çıkmak zorunda kalacaklardır. Akıbet muttakilerindir. Zafer inananlarındır. Allah kesin bir zafer ile müjdelenmeyi nasip eylesin ve zaferimizi yakınlaştırsın."

Dünyanın birçok yerinde mesajların gönderildiği ortak yayında HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’nın Filistin gündemiyle yapılan açıklamnın tamamı Arapça altyazılı şekilde yayımlandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.