Yarın tüm illerde Yaya Öncelikli Trafik etkinlikleri yapılacak

Yarın tüm illerde Yaya Öncelikli Trafik etkinlikleri yapılacak

İçişleri Bakanlığı tarafından ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla tüm Türkiye’de farkındalık etkinlikleri yapılacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla 2019 yılı ''Yaya Öncelikli Trafik'' yılı ilan edilmesine yönelik çalışma yapacak olan Sinop Valiliği tüm kamu, kurum ve kuruluşların katılımları ile  ''Yaya Öncelikli Trafik'' etkinliği gerçekleştirecek. 

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Vali Köksal Şakalar "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; ‘Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.’ hükmü getirilmiştir. Bu  amaçla İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 2019 yılı '’Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek kampanya yapılması kararlaştırılmıştır.” dedi. Açıklamanın devamında, "Yapılacak kampanya faaliyetlerinin başlatılması ve etkin bir farkındalık sağlanması için 6 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 12.00-13.30 saatleri arasında  tüm illerde ve ilçelerde eş zamanlı olarak  devletin tüm unsurlarının farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Bu doğrulta; ilimiz merkezinde; 6 Şubat 2019 Çarşamba günü 12.00-13.30 saatleri arasında Valilik Kavşağı'nda, Sinop Valisi Köksal Şakalar ve tüm kamu, kurum ve kuruluşlarının katılımları ile ''Yaya Öncelikli Trafik'' etkinliği gerçekleştirilecektir." ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler