Yaşlılarımız toplumun manevi rahmet sigortalarıdır

Yaşlılarımız toplumun manevi rahmet sigortalarıdır

Darülacezede kalan yaşlıları ziyaret eden HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, "Yaşlılarımız toplumun manevi rahmet sigortalarıdır. Yaşlılara hürmet etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak her Müslüman'ın görevleri arasındadır." dedi.

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz başkanlığındaki bir heyet, kentte bulunan Maide Bolel Huzurevi'ndeki yaşlıları ziyaret etti. Yaşlılarla yakında ilgilenen Dikgöz, yaşlılara ikramda bulunup, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yaptığı ziyaret hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Dikgöz, çeşitli sebeplerle burada yaşamını idame ettirmek zorunda kalan insanların ihtiyaç duydukları en önemli şeyin şefkat, sevgi ve merhamet olduğunu belirtti.

Dikgöz, "Bizim de referansımız olan İslam'da, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) bir hadisinde, ‘Eğer takva sahibi gençler, beli bükülmüş yaşlılar, süt emen çocuklar, yayılan hayvanlar olmasaydı, belalar sel gibi üstünüze dökülecekti’ buyuruyor. Bu hadisle Efendimiz, yardıma muhtaç çocuk ile ihtiyarın ne kadar önemli olduğunu aslında bize anlatıyor. Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de defalarca bize kendisine ibadet ve kulluk yapmamızı emrettikten hemen sonra anne babaya iyilik ve ihsanda bulunmayı emretmektedir. Tüm bunlardan yola çıkarak bakıma muhtaç insanları ziyaret etmek, bizim de onlara karşı sorumluluklarımızdan bir tanesidir." dedi.

"Yaşlılarımızı üzmemeli ve onların dualarını almayı ihmal etmemeliyiz"

Yaşlılara en iyi tedavi yolunun ilgi ve şefkat olduğuna dikkat çeken Dikgöz, "Yaşlılarımız toplumun manevi rahmet sigortalarıdır. Yaşlılara hürmet etmek ve ihtiyaçlarını karşılamak, düşenin elinden tutmak, hastaları ziyaret etmek, açları doyurmak, öksüz dul ve yetimlerin elinden tutmak, yardım isteyene yardım etmek, büyüklere saygılı olmak her Müslüman'ın görevleri arasındadır. Aynı zamanda bunlara sahip çıkmak insani görevimizdir. Onlara sahip çıkmalıyız. Her ne kadar yaşlılarımız için bu tür ortamlar hazırlanmış olsa da hiçbir ortam, aile ortamı kadar sıcak değildir. Orada yaşlılara fiziki olarak çok iyi bakılsa da aile ortamında evlat ve torun sevgisini, sıcak ilginin yerini asla buralar dolduramaz. Kesinlikle yaşlılarımızı üzmemeliyiz ve onların dualarını almayı da ihmal etmemeliyiz." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler