Yavuzeli ilçesinde 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi

Yavuzeli ilçesinde 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü, Yavuzeli ilçesinde "Yürüyen Kur'an Hz.Muhammed (s.a.v)" temalı 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenledi.

GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde ilk kez “Yürüyen Kur’an Hz.Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

 

Sunuculuğunu Mustafa Subaşı’nın yaptığı etkinlik, M. Ata Yeğin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Rahmet Mevlit Grubu’nun Mevlidi Şerif okuduğu programda İnzar İlahi Grubu ve Peygamber Sevdalıları Kız ilahi Grubu ilahiler seslendirdi.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan M. Nakşi Erat Hoca, Hz. Peygamberin mücadele ve ahlakını konu alan bir konuşma yaptı.

 

‘Peygamberimiz insanlığın kurtuluşu için çok mücadele verdi”

Peygamber efendimiz ve ashabının hayatından da bahseden Erat, “Mekkeli müşrikler Peygamber efendimiz ve sahabeler çok işkenceler yaptılar. Buna rağmen peygamberimiz insanlığın kurtuluşu için çok mücadele verdi. O insanlığın kurtuluşu için ve Mekke’de yapılan işkenceler hiçbir zaman Peygamberimizi davasından yıldırmadı. Peygamberimiz Mekkeli müşriklerin İslam’dan bu kadar yüz çevirmelerini anlayamıyordu. Bundan dolayı efendimiz sürekli Hira Mağarası’na çekilirdi. O Hira’ya dinlenme ve başka amaç için gitmiyordu. O’nun amacı ben Allah’ın dinini kabullenmeyenlerin, putlara tapan insanları ve öz çocuklarını diri diri toprağa gömen babaları yani insanlığı nasıl kurtarabilirim endişesi ile Hira’ya çekiliyordu. Çünkü Mekke’de öyle zulümler işleniyordu ki? Peygamberimiz bunları kabullenemiyordu. Bir gün bir adam kızını diri diri toprağa gömme olayını anlattı. Peygamberimiz gözyaşlarına boğuldu. Sahabe, ‘Sus be adam sen ne yapıyorsun.’ deyip karşı çıktılar. Peygamberimiz, ‘Bırakın anlatsın.’ dedi. Peygamberimiz diri diri toprağa gömülen kızları ve buna benzer nice zulümleri ortadan kaldırma ve insanlığın kurtuluşu adına gecesini gündüzüne kattı.” İfadelerini kullandı.

 

“O bizim kurtuluş reçetemizdir”

Erat, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Peygamberimiz sürekli: ‘Ben kardeşlerimi özledim.’ diyordu. Sahabe; ‘Ya Resulullah bizler senin kardeşin değimliyiz?’ diye sorunca; ‘Hayır, siz benim ashabımsınız, benim kardeşlerim beni görmeden sevenlerdir. Beni görmeden benim yolumdan gidenlerdir.’ Buyurmuş. Evet, bizler O’nun kardeşleri olarak bu gün burada toplanmış durumdayız Özellikle katıldığım tüm etkinliklerde bacılarımızın devamlı erkeklerden çok olması yine O’nun kardeşleri olduğumuzun ispatıdır. Çünkü peygamberimiz kızları diri diri toprağa gömülmekten kurtarmıştı. O bizim kurtuluş reçetemizdir. Bizler O’nun getirmiş olduğu düzen ve kanunlarla kurtuluruz.” dedi.

 

Etkinlik, İbrahim Bakır Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi. Programın sonunda katılımcılara Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.