Yemen toplantıları başarısızlıkla sonuçlandı

Yemen toplantıları başarısızlıkla sonuçlandı

Yemen konulu Cenevre istişare toplantıları, Husiler katılım sağlamadığı için sonuç alınamadan bitti.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 6 Eylül'de başlayan Yemen konulu istişare toplantıları, Ensarullah Hareketi’nin (Husiler) katılımı sağlanamadığı için başarısızlıkla sonuçlandı.

BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Husiler'i Cenevre'ye getirebilmek için tüm seçenekleri, alternatifleri ve çabayı gösterdiklerini söyledi.

Herhangi bir somut sonuç çıkmadan sona eren istişare toplantıları için tarafları suçlamaktan imtina eden Griffiths, "Husiler buraya gelmek istediler. Biz onları buraya getirebilmek için gerekli koşulları yeterince sağlamadık." dedi.

Griffiths, taraflar arasındaki bir sonraki istişare toplantılarının ne zaman ve nasıl yapılacağını söylemek için erken olduğunu belirtti.

Husiler'in özellikle üzerinde durduğu yaralıların tahliyesi konusuna da değinen Griffiths, bir hafta içinde yaralıların Mısır'ın başkenti Kahire'ye tahliyesine ilişkin anlaşmaya varıldığını sözlerine ekledi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudilerin öncülüğündeki koalisyon güçleri ise 2015'ten bu yana Yemen’i bombalayarak halkın başta açlık ve sağlık olmak üzere bir çok konuda insani trajedi yaşamasına neden oluyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.