"Yeşil Bağlar İçin Herkes Bir Fidan Diksin" kampanyası

"Yeşil Bağlar İçin Herkes Bir Fidan Diksin" kampanyası

​Bağlar Belediyesi, "Yeşil Bağlar İçin Herkes Bir Fidan Diksin" kampanyası kapsamında fidan dikimi gerçekleştirdi.

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, "Yeşil Bağlar İçin Herkes Bir Fidan Diksin" sloganı ile başlattığı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Yeni hal mevkiinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Bağlar Belediyesi, ilçe genelindeki yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bir çok mahallede refüj düzenleme, ağaçlandırma ve yeşil alan oluşturma çalışmalarını sürdüren Bağlar Belediyesi, öğrencilerin katılımıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

Yeni hal bölgesinde bulunan belediyeye ait Göletli Park’ın arkasındaki alanda ağaçlandırma çalışmalarına katılan Yahya Kemal Bayatlı ve Beyaz Tebeşir İlkokulu öğrencileri de fidan dikme etkinliğinde renkli görüntüler oluşturdu.

"Bağlar güzel olursa Diyarbakır güzel olur"

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır’ın merkezi olan ve aynı zamanda en büyük ilçesi pozisyonunda bulunan Bağlar’ı tarihteki misyonu olan yeşil ve bol ağaçlı bir alana çevirmek için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Beyoğlu, "Diyarbakır nüfusunun yüzde 25’i Bağlar’da yaşıyor. Burası kentin en eski yerleşim yerlerinden biri olup aynı zamanda Diyarbakır’ın ana merkezi konumundadır. Bağlar güzel olursa Diyarbakır da güzel olur. Göreve geldiğimizden beri bunun için çalışıyor, fikir ve proje üretip hayata geçiriyoruz. Toprağa vereceğimiz bir fidan ya da koruyacağımız bir ağaç bizden sonraki nesillerin hayatını kurtaracaktır. Yeşile, doğaya, çevreye bu derece önem veren bir anlayışa sahibiz. Yüce dinimiz, tarihimiz ve kültürümüz bize bunu en güzel şekilde gösteriyor." dedi.

Vatandaşları yeşil alanları koruma konusunda duyarlı olmaya davet eden Beyoğlu, "Ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızla ve kurumlarımızla el ele vererek Bağlar’ımızı tarihteki misyonuna yakışır şekilde güzelleştireceğiz. Herkesi bu hususta duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yeşil alanlarımızı koruyalım, Diyarbakır tabiriyle gözümüz gibi bakalım." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.