Yetimler Vakfı ekim ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yetimler Vakfı ekim ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yetimler Vakfı, 2019 yılının ekim ayında yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi.

Yurt içi, yurt dışı, yetim aylıklarının ödenmesi, kırmızı et dağıtımı, su kuyusu açılması, yetim ailelerin ziyaret edilmesi, yurt dışı kurban kesimi, yetim çocuklarla kahvaltı programı gibi faaliyetlerde bulunan Yetimler Vakfı, ekim ayında toplamda 150 bin 914 TL tutarında yardımda bulunduklarını açıkladı.

Faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Yetimler Vakfı yönetim kurulu üyesi Recep Bozkır, 2019 yılının ekim ayında yetim aylığı, yetim bursu, kurban kesme, kırmızı et ve benzeri faaliyetler kapsamında yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdi.

Her ay düzenli olarak yetimlere yardım yaptıklarını hatırlatan Recep Bozkır, yurt içinde 59 bin 550 TL aylık yatırdıklarını belirtti.

Bozkır, “Her ay düzenli olarak yaptığımız faaliyetlerimiz kapsamında bu ay da yetim çocuklarımızın aylıklarını ödedik. Yetim aylığı olarak yurt içinde 515 yetim çocuğumuza toplamda 51 bin 500 TL aylıklarını yatırdık. Ayrıca yaşları 15 ten büyük olup ciddi ihtiyaç sahibi olan 46 öğrencimize 4 bin 600 TL parayı öğrenci bursu olarak verdik. Yine yetim ailelerimizden 25 anneye de 2 bin 500 TL’yi hesaplarına yatırdık. İlimizde yaşayan Suriyeli yetim ailelerimize de bin 100 TL elden makbuzla imza karşılığı verdik. Bu kapsamda yurt içi yetim aylığı, burs, yetim annesi aylığı ve Suriyeli aile yardımı olarak bu ay toplamda 59 bin 700 TL aylık yatırdık.” dedi

Bozkır, “Yurt dışında, Filistin’de 100 yetime 15 bin, Yemen’de 57 yetime 8 bin 550, Doğu Türkistan’da 20 yetime 2 bin TL yatırıldı. Bu bağlamda yurt dışı yetim aylığı olarak toplamda 25 bin 550 TL yetim aylığı yatırıldı.” ifadelerini kullandı.

“Bu ay toplamda 150 bin 914 TL maddi yardımında bulunduk”

Diyarbakır ve ilçelerinde de kırmızı et yardımında bulunduklarını söyleyen Bozkır, şunları söyledi:

“Bu ay Diyarbakır ve ilçelerinde ailelere toplamda 298 kilogram kırmızı et yardımı yapıldı. Merkez Sur ilçemizde 18, Yenişehir ilçesinde 33, Bismil ilçesinde 12, Çınar ilçesinde 32, Çermik ilçesinde 5, Ergani ilçesinde 22, Hani ilçesinde 24 aileye ayrıca vakfımıza yeni müracaat eden 3 ailemize kırmızı et verilmiştir. Bu bağlamda toplamda 139 aileye kırmızı et dağıtımı yapıldı. Yurt dışında Afrika'da 3 adet kurban kesilip yetim ailelere dağıtıldı. Afrika Gana'da 4 adet su kuyusu açıldı. Tanesi 13 bin 500 TL olan bu kuyulardan 4 tanesinin toplamı 54 bin TL etmektedir. Bu ay toplamda 150 bin 914 TL maddi yardımında bulunduk.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.