Yetimler Vakfı yetimlere umut oldu

Yetimler Vakfı yetimlere umut oldu

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber yetim çocukları unutmayan Yetimler Vakfı, başlatmış oldukları"Bir Bot, Bir Mont" kampanyası kapsamında Gümüşhane ve Bayburt’ta onlarca yetime bot, mont, atkı ve bere hediye etti.

Yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yetim ailelere yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Yetimler Vakfı, yaklaşan kış mevsiminde yetimlerin giyinme ihtiyaçları karşılamak amacıyla Gümüşhane’de bot, mont, atkı ve bere hediye etti.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Ömer Arslan, "Yetimler Vakfı olarak dünyanın her bir köşesinde din, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin muhtaç ve ihtiyaç sahibi yetimlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle yetimler diyoruz, çünkü dünyada yaklaşık 400 milyon çocuk, anne veya babasını yahut her ikisini de kaybetmiş durumdadır. Bu 400 milyon çocuğun tamamına yakını bakıma muhtaçtır. Yetim çocukların maddi ve manevi olarak ciddi manada ilgiye ihtiyacı vardır. Bu ilgi yeteri kadar gösterilmediğinden yetim büyüyen çocuklar organ mafyalarının ve fuhuş mafyasının kurduğu tuzaklara düşüyorlar. Bu nedenle yardımlarımızın büyük bir bölümünü yetim öksüz ve kimsesiz çocuklara ayırıyoruz.” dedi.

Arslan konuşmasının devamında, “Yetim ve muhtaç aileler, bizler için imtihan vesilesidirler. Allah’ın bizlere verdikleri aslında yine Allah’ındır, mülk O’nundur. O halde sahip olduğumuz malı ve imkanları, Allah’ın rızasına uygun bir şekilde toplumun faydası için kullanmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu düşünceler ışığında Gümüşhane’de düzenli bir şekilde ihtiyaçlı yetim ailelere yardım yapıyoruz. Kırmızı et, gıda, giyim, kırtasiye vb. yardımlarımız oldu. Bu hafta da Gümüşhane ve Bayburt’taki onlarca yetimimize bot, mont, atkı ve bere hediye ettik. Şu an yetimlerimize yönelik hazırlığı içerisinde olduğumuz farklı proje ve çalışmalarımız da var, inşallah bunları da imkânlar ölçüsünde hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Arslan, “Biz bu işi yaparken en büyük yardımı Rabbimizden ve en büyük desteği de Gümüşhaneli hayırseverlerimizden görüyoruz. Bu anlamda tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda etrafında ihtiyaç sahibi mağdur aile veya yetim bulunanlar; yine yetimlere yardımcı olmak isteyenler bizimle iletişime geçebilirler. Son yetime ulaşana kadar çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.


Yetimler Vakfı yetimlere umut oldu

Yetimler Vakfı yetimlere umut oldu

Yetimler Vakfı yetimlere umut oldu

Yetimler Vakfı yetimlere umut oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.