Yİ-ÜFE haziran ayında arttı

Yİ-ÜFE haziran ayında arttı

​Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın haziran ayına ait yurt içi üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, yüzde 0,09 arttı.

Türkiye İstatistik Kumru (TÜİK), 2019 yılının haziran ayına ait yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini açıkladı.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2019 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,09, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 8,09, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,04 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 32,81 artış gösterdi.

Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,50 artış, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,45 düşüş, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı sektöründe yüzde 7,83, su temini sektöründe yüzde 0,43 artış olarak gerçekleşti.

Aylık en fazla artış elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı sektöründe gerçekleşti

Bir önceki aya göre en fazla artış; yüzde 7,83 ile elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı, yüzde 4,44 ile ham petrol ve doğal gaz, yüzde 2,19 ile kağıt ve kağıt ürünleri olarak gerçekleşti. Buna karşılık kok ve rafine petrol ürünleri yüzde 11,79, basım ve kayıt hizmetleri yüzde 4,10, ana metaller yüzde 2,70 ile bir önceki aya göre azalan alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında aylık en fazla artış dayanıklı tüketim malında gerçekleşti

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2019 yılı haziran ayında aylık en fazla artış dayanıklı tüketim malında ve yıllık en fazla artış enerjide gerçekleşti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.