Yılın ikinci güneş tutulması bugün

Yılın ikinci güneş tutulması bugün

Bu yıl ikinci kez parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Avrupa, kuzeydoğu Afrika ve Orta Asya'dan görüntülenebilecek güneş tutulması, Türkiye'den de görülecek.

Güneş tutulması için heyecanlı bekleyiş başladı. Bugün gerçekleşecek güneş tutulması, yılın ikinci güneş tutulması olacak.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi 2022 yılı Gök olayları takvimine göre tutulmalar yılda 4 kez oluyor, ikisi ay tutulması, ikisi güneş tutulması olarak geçiyor. Güneş tutulmasının ikincisi ise bugün gerçekleşecek.

Güneş tutulmasının 11.58'de başlaması bekleniyor. Uzmanlar güneşe direk bakılmaması konusunda uyardı.

Dünya üzerinde tutulma İzlanda, Avrupa, Kuzey – Doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan ve Batı Çin bölgelerinden izlenebilecek. Türkiye'de de hava durumunun açık olmasıyla beraber takip edilebilecek.

Güneş tutulması denilen olayda, Ay yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneşin arasına girer ve böylece güneş tutulması denilen doğa olayı meydana gelir.

Tutulmanın gerçekleşmesi için Ay'ın yeni ay evresi yani dünyada hiç gözükmeyen yüzünün olması gerekir ve Dünya'ya göre Güneş ile yörünge üzerinde çakışması gerekir. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.