Yılmaz: Sürece yayılmış bir cinayet sonucu Muhammed Mursi şehid edilmiştir

Yılmaz: Sürece yayılmış bir cinayet sonucu Muhammed Mursi şehid edilmiştir

Muhammed Mursi şehadetine ilişkin bunun sıradan bir ölüm olmadığına dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, sürece yayılmış bir cinayet sonucu Muhammed Mursi'nin şehid edildiğini belirtti.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehadetine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mısır'ın ilk ve son Cumhurbaşkanı Şehid Muhammed Mursi'nin bir cinayete kurban gittiğine dikkatleri çeken Yılmaz, uluslararası bağımsız kuruluşlara da çağrıda bulunarak, bu cinayetin mutlaka araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Emperyalistlerin hiçbir zaman Müslümanların iktidar olmasını istemediklerini söyleyen Yılmaz, "İslam coğrafyasında emperyalistler hiçbir zaman Müslümanların başkaldırmasını, iktidar olmasını istemez ve bundan dolayı ellerinden geleni yapıyorlar. İhvan'ın Mısır'da iktidara gelmesinden sonra emperyalist güçler devreye girdiler ve İhvan'a yönelik uluslararası bir komployla Sisi'nin komutasında Mursi'ye karşı darbe gerçekleştirdiler. Nihayetinde darbeye direnen binlerce Müslümanın meydanlarda katledilmesine, şehid edilmesine sebep oldular. Müslümanların direnişinin kanlı bir şekilde bastırılmasının ardından toplu tutuklama furyaları başladı ve ardından idam cezaları geldi. Bir kısmı cezaevlerinde iken yargılama sürecinde şehid oldu, bir kısmı ise göstermelik mahkemelerce verilen idam cezaları yerine getirilmek suretiyle şehid edildiler." dedi.

"Sürece yayılmış bir cinayet sonucu Muhammed Mursi şehid edilmiştir"

Muhammed Mursi'nin 6 yıllık süreç içerisinde sinsice verilen zehirler neticesinde şehid edildiğine dikkat çeken Yılmaz, "Belki İslam coğrafyasında ilklerden biri daha gerçekleşiyor; Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi yargılandığı mahkeme sırasında büyük ihtimalle de yargılandığı 6 yıllık süre içerisinde sinsice ona verilen sürece yayılmış bir cinayet söz konusudur. Verilen ilaçlar ve zehirler sonucu nihayetinde mahkeme salonunda şehadet şerbetini içti. Kanaatimce bu sıradan bir ölüm değildir. Cezaevinin olumsuz koşullarının yanı sıra kendisine verilen ilaç veya zehrin etkisiyle daha önce 2 kez kalp krizi geçirmiş ve buna rağmen gerekli tedavileri yapılmamış. Nihayetinde dünkü duruşma sırasında şu anda sebebini bilmediğimiz durumdan dolayı şehid oldu." ifadelerini kullandı.

"Darbeci Sisi iktidarı her türlü alçaklığı yapabilecek olan bir iktidardır"

Uluslararası bağımsız kuruluşlara çağrıda bulunan Yılmaz, bu cinayetin mutlaka araştırılması gerektiğinin altını çizdi:

Yılmaz, "Bizim buradan talebimiz, uluslararası bağımsız kuruluşlar tarafından Muhammed Mursi'nin cesedinden otopsi amaçlı gerekli incelemelerin yapılması ve onun bu süre içerisinde sürece yayılmış bir cinayete kurban gidip gitmediğini de araştırılması gerekiyor. Çünkü Sisi iktidarı işgalci ve de darbeci bir yönetimdir ve her türlü alçaklığı yapabilecek olan bir iktidardır. Bunun arkasında uluslararası güçler var, başta Amerika olmak üzere tüm emperyalist güçler şu an Sisi'nin arkasında duruyor. Satılmış işbirlikçi Arap ülkelerinin liderleri, İslam coğrafyasının işbirlikçi liderleri de aynı şekilde Sisi ile birliktedirler ve onlar İhvan'a yönelik yapılan darbede de başrolü oynayanlardır. Bunlar belki de Mursi'nin katledilmesinin müsebbiplerinden olan kişilerdir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.