Yol açma çalışmalarımız devam ediyor

Yol açma çalışmalarımız devam ediyor

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından İnönü Caddesi’ne alternatif olarak yapılan 40 metre genişliğindeki yolun son aşamalarına gelindiği belirtildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz ile birlikte yol açma çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.

Eski garajlardaki esnaflar için Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ni yaparak yaşanılabilir, geniş ve ferah iş yerleri sunduklarını belirten Tahmazoğlu, eski, köhne iş yerlerini yıkarak, İnönü Caddesi'ne alternatif olarak yapılan yol çalışmalarının son aşamasına geldiğini söyledi.

İnönü Caddesi'ne alternatif yol çalışmasının büyük bölümünün tamamlandığını belirten Tahmazoğlu,, “Şahinbey Belediyesi olarak yolları ve gönülleri yapmaya devam ediyoruz. İlk açtığımız Yeşilvadi Bulvarı 50 metre genişliğinde 12 şeritli ve 12 kilometre uzunluğunda bir yoldu. Akabinde Sanat Okulundan Düztepe'ye kadar,  Özdemirbey Caddesi’ni 2 şeritten 6 şeride çıkardık. Daha sonra ise Düztepe Dutluk arasındaki yolda da çarpık binaları yıkarak, Özdemirbey Caddesi’nin devamı olan yolu da 2 şeritten 6 şeride çıkardık. Şimdi de eski garajlardan İnönü Caddesi’ne alternatif yol açıyoruz.” dedi.

Tahmazoğlu, “Burada daha önce tamirci esnafımız vardı. Onlara Şahinbey Sanayi Sitesini yaptık, oraya taşıdık. Boşalan alanda kentsel dönüşüm çalışması yaparak, Hoşgör Meydanı’ndan Özdemirbey Caddesi’ne bağlanan İnönü Caddesine alternatif 40 metre genişliğinde yeni bir bulvar açıyoruz. Bu çalışma çerçevesinde kamulaştırmada yüzde 99’dayız. Yol açma çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

İlçede depreme dayanıksız olan binaları yıktıklarını belirten Tahmazoğlu, son olarak ilçedeki bir eski oteli yıktıklarını belirterek, “Bu bina da bir dokunuşla yıkıldı. Bunlar depreme dayanıksız çarpık binalar. Böylelikle kentsel dönüşümle çarpık binaları ortadan kaldırıp, şehir merkezinde sıkışan trafiğe çözüm olacak alternatif yeni bulvarlar açıyoruz. Yeni caddemiz, vatandaşımıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz de Şahinbey Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye’ye örnek olduğunu söylediler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.