Zabıt kâtiplerinin yeniden klavye sınavına tabi tutulmasına tepki

Zabıt kâtiplerinin yeniden klavye sınavına tabi tutulmasına tepki

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, çalışan zabıt kâtiplerinin yeniden klavye sınavına tabi tutulmasına tepki gösterdi.

Adalet Bakanlığı tarafından çalışan zabıt katiplerinin klavye kullanımıyla ilgili tekrar kurum içi sınava tabi tutulmasına tepki gösteren Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, yaptığı basın açıklamasıyla, yayımlanan genelgenin geri çekilmesini talep ettiklerini belirtti.

Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesinde basın açıklaması yapan Borazan, sınavla devlet memuru olan bir kişinin yasalara göre tekrar sınava tabi tutulamayacağını söyledi.

Genelgenin iş barışını tehdit ettiği gerekçesiyle iptal edilmesi talebinde bulunan Borazan, "Hepimizin bildiği gibi Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak 81 il ve ilçelerdeki adliyelerde kamu görevlilerimiz ülkemiz ve milletimiz için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Adli ve idari yargı mercilerinde, her gün binlerce işlem yapılmaktadır. 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi sonrasında FETÖ operasyonları nedeniyle iş yoğunluğu daha da artmış durumdadır." dedi.

Borazan, "Bu İş yoğunluğuna bağlı olarak kamu görevlilerimizin göstermiş olduğu bu fedakârlık da gün geçtikçe artmaktadır. Eşit ve tarafsız adalet, ülkemiz ve vatandaşlarımız için kendinden ve ailesinden fedakârlık göstererek mesai mefhumu gözetmeden çalışan adliyelerdeki kamu görevlileri emeğinin ve alın terinin karşılığını alamadığı gibi yanlış ve haksız uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadır. Özveri ve büyük gayretle çalışan kamu görevlilerinin çalışma azmi kırılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı tarafından 26 Eylül’de adliyelere gönderilen genelgeyle bütün zabıt kâtiplerinin 15 gün içinde klavye sınavına alınmasının istenildiğini hatırlatan Borazan, şunları söyledi:

"Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı resmi yazı yayımlayarak, tüm komisyon başkanlıklarının, yetki alanındaki tüm zabıt kâtiplerini, klavye uygulama sınavına almasını, klavye uygulama sınavında, 3 dakikada doğru yazılan kelime sayısının tespit edilmesini, bu sürecin 15 gün içinde tamamlanmasını istemektedir. Adalet Bakanlığınca zabıt katiplerine yapılmak istenen haksız ve adaletsiz uygulama ile ilgili bakanlığın bu girişimini genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak kabul etmiyoruz. Çünkü zabıt kâtipleri, adalet komisyonları tarafından sınavla seçilerek alınmış ve göreve başlamıştır."

Sınavla devlet memuru olan bir kişinin yasalara göre tekrar sınava tabi tutulamayacağını ifade eden Borazan, zabıt kâtiplerinin Adalet Bakanlığı mevzuatında yer almayan ve hukuka aykırı olan bir sınava tabi tutulmaması gerektiğini belirtti.

"Personel arasında huzursuzluk çıkaran bu sınav acilen iptal edilmeli" diyen Borazan, resmi yazının ise geri çekilmesini talep ettiklerini belirterek, "Adalet Bakanlığı, bu resmi yazıyla kendi kamu görevlisine tuzak mı kurmaya çalışmaktadır. Çünkü 657 sayılı Kanunun ‘memurluğun sona ermesi’ başlıklı 98’inci maddesinin b bendinde ise ‘memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması, memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi durumunda memurluğu sona erer’ hükmü yer almaktadır. Adalet Bakanlığı’nın böyle bir düşüncesi varsa bakanlık yetkilileri bilmelidir ki Büro Memur-Sen ve Memur-Sen olarak kamu görevlilerimizin iş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir. Kırmızı çizgimizin geçilmesine asla müsaade etmeyiz. Biz gerekirse Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak nasıl 15 Temmuz’da alanlara çıkarak darbeye ‘dur’ dediysek yine alanlara çıkar kamu görevlilerimize yapılmak istenen haksızlığa ve adaletsizliğe ‘dur’ deriz." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanlığı yetkililerine seslenen Borazan, "Zaten dört tarafı hainlerle dolu ülkemizde gerginliğe sebebiyet vermemek için kamu görevlilerimizin moral ve motivasyonunu bozan bu haksız yazı acilen geri çekilmelidir. Kamu görevlilerimizin mağdur edilmemesi için gereken neyse yapacağız. İlk olarak ise bizler hukuki mücadele başlatacağız. Kamu görevlilerimizin mağdur edilmesine de asla müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.