350 Suriyeli yetime 400 bin TL nakdi yardım yapıldı

350 Suriyeli yetime 400 bin TL nakdi yardım yapıldı

İHH Şanlıurfa Şubesi tarafından 350 Suriyeli yetime 400 bin TL nakdi yardım yapıldı.

‘Yetim Sevindirme ve Yardım Programı’ kapsamında 350 Suriyeli yetime toplamda yaklaşık 400 bin TL nakdi yardım yapılırken 5 bin civarında yetime de dönemsel ayni yardımlar yapılıyor. 

İHH Vakfı Suriyeli ve Şanlıurfalı bin 100 yetime nakdi yardım ve 5 bin civarında yetime de dönemsel ayni yardımlar yaparken ‘Yetim Sevindirme ve Yardım Programı’ kapsamında da 350 Suriyeli yetime toplamda yaklaşık 400 bin TL nakdi para yardımında bulundu.

İl Milli Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen ‘Yetim Sevindirme ve Yardım Programı’na Şanlıurfa Vali Yardımcısı İbrahim Yıldız’ın yanı sıra birçok STK temsilcisi ve Suriyeli katıldı. Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program konuşma, sinevizyon ve ilahilerle devam etti.

Programda selamlama konuşması yapan Şanlıurfa Vali Yardımcısı İbrahim Yıldız, programda katkısı olanlara teşekkür ederek hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Daha sonra program hakkında konuşan İHH Bölge Koordinatörü ve Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atilla, dünyada 87 bin, Türkiye’de 13 bin, Şanlıurfa’da da 8 bin Suriyeli yetime sponsorluk yaptıklarını ifade etti.

Atilla, “İHH olarak dünyanın değişik yerlerinde yaklaşık 87 bin yetime sponsorluk yapıyoruz. Türkiye’de 13 bin, Suriye’de yaklaşık 8 bin yetime sponsorluk yapıyoruz. Şanlıurfa’da 348 yetime ‘Yetim Sevindirme ve Yardım Programı’ kapsamında her bir yetime bin 140 TL, bazı aileler 5 kişiyse 6 bin küsur TL yardımında bulunacağız. Bu yetimlerimiz kışı az da olsa bir nefes alacaklardır. Bu yetim sayımızı artırmayı düşünüyoruz. Bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Hayırseverlerimizden eğer bir yetime sponsorlarsa bunu ikiye çıkarmalarını istiyoruz. Çünkü ilimizde 10 bin civarı Suriyeli yetim var. Yaklaşık 5 bin de yerli yetimimiz vardır. Toplamda bin 120 yetime ayda 100 TL olmak üzere nakdi yardım bunun dışında da dönemsel ayni yardımlarımız oluyor.” şeklinde konuştu.

Program son olarak 350 Suriyeli yetime verilen yaklaşık 400 bin TL nakdi yardım ile son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.