İslami STK gönüllüleri: Allah rızası için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, yıkımları gerçekleştiği illerde İslami STK'ların gönüllüleri, Allah rızası için ellerinden gelen her işi yapmaya çalıştıklarını belirtiyor.

Depremin ilk gününden itibaren alanda bulunan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve IHO-EBRAR’a gönül veren kocaman yürekli insanlar, her hizmeti gururla yaptıklarını aktardılar.

Memlekette kendi işlerini bırakarak deprem bölgesine gelen gönüllüler, hayır kurumlarının kurduğu aşevlerinde her gün on binlerce depremzedeye sıcak yemek pişiriyorlar.

Gönüllülük esasına göre çalışan görevliler, gece gündüz depremzedelere hijyenik bir ortamda hizmet verilmesi için kısıtlı imkanlarda ellerinden geleni yapıyor.


İstanbul'da büyük bir firmadan usta olduğunu deprem bölgesinde de bulaşık yıkayarak hizmet etiğini belirten Abdüsselam Tunçer, "İstanbul'dan Marmara-Der olarak Umut Kervanı vasıtasıyla buraya geldik. Burada arkadaşlarımıza kardeşlerimize yardım için geldik. Buraya gönüllü olarak geldik. Can-ı gönülden çalışıyoruz, Allah kendi rızası için kabul etsin. Arkadaşlarımızla beraber burada çalışıyoruz. İstanbul'da sanayide çalışıyorum. Dizel yakıt üzeri çalışıyorum. Arkadaşlarım da üniversite okuyor. Beraber istişare yaparak buraya geldik. Allah-u Teâlâ çalışmalarımızı kendi rızası için kabul etsin. Deprem bölgesinde bulaşık yıkıyoruz. Meşakkatli bir iş ama zor şartlara katlanarak yapıyoruz." dedi.

2.png

Depremzedelerin durumuna baktıkça birçok hizmette bulunmak istediğini dile getiren Tunçer, "Bana dışarıda bu işi verseler 'yapmam' derim. Buradaki ortam, çok güzel bir motivasyon veriyor. Akşam çıkınca yorgun olarak gidiyoruz ama sabah katlığımızda tüm yorgunluğun gittiğini hissediyoruz. Akşam uyuyunca yorgunluktan 'acaba sabah kalkabilecek miyiz' diye düşünüyoruz. Allah-u Teâlâ yardım ediyor. İmkanları zorlayarak işimizi aksatmadan yapıyoruz. Bulaşık yıkamak için ateşte su kaynatıyoruz. Allah rızası için olduğunda bulaşık da yıkarız ne iş verilirse can-ı gönülden yapmak isteriz. Her ne iş olursa temizlik, bulaşık ve lavabo temizliği bile olsun bizim için fark etmez yeter ki iş olsun." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.