"75 ilde yapılacak sınava 300 bin kişi başvurdu"

"75 ilde yapılacak sınava 300 bin kişi başvurdu"

Peygamber Sevdalıları Platform Sözcüsü Yahya Uğraş, pazar günü Türkiye geneli yapılacak olan Siyer Sınavı'na 300 binden fazla kişinin başvurduğunu söyledi.

Türkiye genelinde 18 Şubat Pazar günü yapılacak olan umre ödüllü Siyer Sınavı hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Uğraş, sınava 300 bin kişinin başvurduğunu belirterek, sınavın kaybedeninin olmadığını ifade etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde 18 Şubat Pazar günü yapılacak olan umre ödüllü Siyer Sınavı'na 7'den 70'e herkesin bu sınava iştirak ettiğine dikkat çeken Uğraş, Hz. Muhammed'in hayatının, Risalet görevinin sürekli canlı tutulmasıyla huzurun ve kurtuluşun olacağına işaret etti.

2010 yılından itibaren düzenli bir şekilde Siyer Sınavı'na yönelik etkinliklerinin devam ettiğini belirten Uğraş, "2006'dan beri kutlu doğum etkinlikleri ile birlikte sınava yönelik etkinliklerimiz 2010 yılından itibaren düzenli bir şekilde devam ediyor. Gerçekten de Peygamber Efendimizin hayatı söz konusu olunca 7'den 70'e herkes bu sınava iştirak etme gayreti gösteriyor. Bu sınavın çok önemli olan bir özelliği var. Bu sınava kim giriyorsa kazanıyor. Yani sınavın kaybedeni yoktur. Çünkü Hz. Muhammed'in hayatını öğrenerek halkımız onun siyerini tatbik edebilme imkânı buluyor. Sürekli olarak onun hayatını tatbik etmek, onun hayatını okumak bir Müslümanın en başta yapması gereken görevidir. Çünkü şu anda toplumumuzda, özellikle genç nesilde, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme, tatbik etme noktasında ciddi bir uzaklaşma olduğunu görüyoruz ve özellikle kitle iletişim araçları, sosyal paylaşım siteleri olsun gençlerimiz ve çocuklarımız daha çok buralarla zamanlarını geçiriyorlar. Ve kutsal değer olarak ifade ettiğimiz Hz. Muhammed'in hayatı, onun yaşam mücadelesi ve onun Risalet görevi olsun bunu sürekli canlı tutmamız ve o canlılıkla birlikte genç neslimizin buna aşina olması özellikle bunu öğrenmesi, tatbik etmesi ve yaşamlarını ona göre düzenlemesinde ancak huzurun kurtuluşun olacağı muhakkaktır." dedi.

"Türkiye'de 60 il merkezinde sınav yapılırken bu yıl 75 ile çıktı"

Sınavın geçen yıl 60 il merkezinde yapılırken bu yıl 75 ilde yapıldığını belirten Uğraş, sınava başvurunun ise 200 binden 300 bine çıktığını söyledi.

Gençlerin, çocukların ve yaşlıların bu sınava ciddi bir teveccüh göstereceklerine inandıklarını dile getiren Uğraş, "Geçen yıla oranla Türkiye'de 60 il merkezinde sınav yapılırken bu yıl 75 ile çıktı. Ve gerçekten de hiç beklemediğimiz iller bile bu sınavda inşallah gençlerimizin çocuklarımızın yaşlılarımızın ciddi bir teveccüh göstereceklerine inanıyoruz. Bu yıl 300 binin üstünde bir başvuru var. Tabi sınava katılımı da sınavı gördükten sonra ifade edebiliriz. Ama bunu bile büyük bir başarı olarak değerlendiriyoruz. Yani 200 binden 300 binin üstüne çıkmak gerçekten güzel bir başarıdır. Türkiye genelinde bu tarz sınavların rızayı İlahi ve gönüllülük esası söz konusu olunca bu kadar büyük bir organizasyonu yapan tek bir platform olarak görüyoruz. Çünkü diğer platformlar ve derneklerin yaptıkları sınavlar çok cılız kalıyor. Ve organizasyonda ciddi anlamda sıkıntı oluyor. Ama Allah'a hamdolsun kardeşlerimiz Anadolu'nun her sathında çok ciddi bir şekilde gayret gösteriyorlar ve bu çabanın sonucunu da alabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

"1-2 il hariç diğer illerde sorun tamamen sona ermiştir"

Sürekli olarak her yıl bazı illerde sıkıntı yaşandığını söylen Uğraş, şu anda ise 1-2 il hariç diğer illerde sorunların tamamen sona erdiğini belirtti.

Sürekli olarak bazı illerde sorunların çıktığını belirten Uğraş, sözlerine şöyle devam etti: "Resmi makamların ya da üst mercilerin onayının olmadığını, farklı adreslere farklı makamlara yönlendirme yaptıklarını öne sürenler var. Esasında biz de bu işi çok istiyoruz. Amalarla lakinlerle fakatlarla bir şekilde yetkili merciler kendilerini haklı göstermeye çalışıyorlar. Ankara'da bakanlık nezdinde bu sınavın yapılması ile ilgili sınav öncesinde okullarda sınavın tanıtımı ve reklamı ile ilgili resmi yazı aldık. Ve bu bakanlık tarafından tüm okulların sitelerine de düştü fakat buna rağmen yine de bazı illerimizde il milli eğitim müdürlükleri veya şube müdürlükleri sıkıntı çıkarmaya çalıştılar. Ama dün itibariyle sıkıntı çıkaran birçok ilimiz tekrar izin verdi. Biz bu işe sadece öncülük ediyoruz. Katkıda bulunan herkesin bunda sevabı eşittir. Bunu herhangi bir yapının tekeli olarak görmeyelim. Bu kutsal bir meseledir ve her kesimin, her camianın her merciinin her makamın söz konusu bu sınavla ilgili olarak yapılan, her ilintili yapılan faaliyetlerde katkı sunmaları onların lehinedir. Yoksa bir şekilde bu işler çözülür. Yani kimse kendini de zor durumda bırakmasın. Çünkü her şeyden önce vicdan hâkimdir. Dolayısıyla vicdanları bu anlamada hiçbir şekilde rahat etmez. Peygamberi sevelim, onun yolunda gidenlere yardımcı olalım, ona düşmanlık kimseye kar getirmeyecektir. Şu anda bir iki il hariç diğer illerde sorun tamamen sona ermiştir. İnşallah o da bugün biter diye düşünüyoruz."

"Diyarbakır'da 50 bin civarında sınav başvurumuz oldu"

Diyarbakır'da sınava 50 bin kişi civarında başvurunun olduğunu ifade eden Uğraş, sınavların birinci, ikinci ve üçüncü kategori olmak üzere toplamda Diyarbakır'da 50 okulda yapılacağını dile getirdi.

Siyer Sınavı'nın Türkiye genelinde yapılmasında Diyarbakır'ın başı çektiğini belirten Uğraş, "Peygamber Sevdalıları Platformunun merkezinin de burada olması ayrı bir önemi olsa gerek. Dolayısıyla tüm gözler Diyarbakır'da. Diyarbakır'da bu anlamada üzerine düşeni fazlasıyla ve layıkıyla yapıyor. Bu yıl da Diyarbakır'da 50 bin civarında bir sınav başvurumuz oldu. Bu 50 bin rakamı daha fazla olabilirdi ama bazı nedenlerden dolayı biraz sıkıntılar oldu. Fakat buna rağmen güzel bir rakam olarak görüyoruz. 50 civarında okulumuzda sınav oluyor. Tabi sınavımız birinci ikinci ve üçüncü kategori olmak üzere her kesime yönelik olduğu için mümkün mertebe bölge okullarından izin almaya çalıştık. Dolayısıyla biz de heyecanla pazar günü bu sınavın gerçekleşmesini bekliyoruz. İnşallah güzel bir sonuç çıkar." dedi.

'Özelikle sınava girme noktasında kimi kardeşlerimizin tereddütleri var şüpheleri var. Hatta bir öz güvensizlik var.' diyen uğraş şunları kaydetti:

"Şimdi kitabı alıyor, kitabı okuyor, buna rağmen bir öz güven eksikliği var. 'Ben sınava girsem sonuncu olurum.' diye. Biz şunu söylüyoruz. Sınava girin, öğrendiklerinizi yapın, zaten siz afişe edilmiyorsunuz, ne yapmışsanız odur. Sonuç itibariyle kaybetmiyoruz. Sonuncu da gelsek yine birinciyiz. Çünkü rızayı İlahi çerçevesinde bir ödül alıyoruz. Dolayısıyla ödülü olan sınavda her kardeşimizin mutlak olarak katılmasında fayda vardır. Korkmasınlar, bu konuda herhangi bir öz güvensizlik içerisinde olmasınlar, çünkü her zaman onların lehine olacak bir faaliyettir. Onun için çekinmesinler, bu sınava girsinler hiçbir şekilde kaybetmezler mutlaka bunda kazançlı çıkacaklar. Hem dünya anlamında hem ahiret anlamında sınavımız ödüllü olduğu için bu sınava giren 2 bin kardeşimiz ayrıyeten ödül alacaktır. Bunun içerisinde dördüncü kategoride 5 kişilik umre ödülü söz konusu olacaktır. Ama dördüncü kategoride olan büyüklerimizin bu konuda daha ürkek davrandığını görüyoruz. Korkmasınlar, hem işin ucunda umre ödülü var hem de ahirette bunun mükâfat boyutu var. Dolayısıyla herkes bu sınava gönül ferahlığıyla katılsın. İnşallah güze bir sonuç alırlar diye bekliyoruz." (Mehmet Çelik, Emrah Deniz - İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.