Adıyaman Kahta'da Camide farkındalık oluşturmak için ücretsiz ayakkabı boyadılar

Adıyaman Kahta'da Camide farkındalık oluşturmak için ücretsiz ayakkabı boyadılar

Kahta Ebu Sadık İHL öğrencileri, “İyilik Haftası” etkinlikleri kapsamında camide farkındalık oluşturmak amacıyla cemaatin ayakkabılarını ücretsiz boyayıp caminin önemini anlatan birer broşür dağıttılar.

Kahta Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “İyilik Haftası” etkinlikleri kapsamında yeni yapılan Ulu Camii'nde cuma namazı kılmaya gelen cemaatin ayakkabılarını ücretsiz boyayıp namazdan sonra cemaate caminin önemini anlatan birer broşür dağıttılar.

Ebu Sadık Anadolu İHL Okulu Müdürü Mehmet Doğan, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün “İmam Hatipliler İyilikte Yarışıyor” projesinin olduğunu hatırlatarak, “Bu proje kapsamında bu hafta iyiliklerin anlatıldığı bir hafta hem hutbe ham de vaazlarda. Biz de bu vesileyle cami cemaatimize iyilikte bulunan öğrencilerimiz iyiliğe alışsınlar diye ayakkabılarını boyadı, camiyi temizlemeye teşvik ettik.” diye konuştu.

Bu etkinlikle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Ebu Sadık Anadolu İHL Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Mustafa Aktaş, “Ebu Sadık Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bir proje hazırladık. Bu projemizde şöyle bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Camiye gelen cemaatin ayaklarının bu mukaddes yolda, onların o giydiği ayakkabıların parlaması gerektiğini düşündük. Dolayısıyla ayakkabılarını boyayalım dedik. İnsanları camiye çekmek için böyle değişik bir şey yapalım dedik. Önce gönüllü öğrenciler geldiler camiyi temizlediler, şimdi de cemaatin ayakkabılarını boyuyorlar. Birer broşür hazırladık caminin ve camide namaz kılmanın önemiyle alakalı.” dedi.

Cami cemaati ise etkinliği memnuniyetle karşılayarak etkinliği düzenleyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Yeni yapılan Ulu Cami taziye evinde incelemelerde bulunmak üzere camiye gelen Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise etkinlik hakkında kısa bir açıklama yaparak etkinliğin mübarek Cuma gününe ayrı bir güzellik kattığını söyledi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum